Babel Fast, program 13 iunie: Alexander Hausvater, Dumitru Acriș, Carmen Olteanu, Scoția

Început de săptămână pentru noi toți, dar și pentru Festivalul Babel. Știm sigur că numărul 13 ne poartă noroc și de aceea vă invităm să vă alăturați acestei mișcări culturale unice în peisajul local și național. Un periplu printre culturi și oameni din diferite țări care îți poate aduce o cunoaștere și o înțelegere a lucrurilor în mod autentic, real.

Astăzi vor performa pe scenă artiștii din spectacolul ”Crimă și pedeapsă” în regia lui Dumitru Acriș (Teatrul Tony Bulandra Târgoviște) și Performing Arts Studio Scotland (PASS) at Edinburgh College din Scoția cu producția Glossolalia.

De asemenea, în spiritul dialogului artelor vă puteți întâlni cu picturile artistei plastice Carmen Olteanu, despre care Mc Ranin spune că reprezintă ”o pictură feminină o ilustrație pentru cărțile de povești, o expresie a sensibilității și romantismului personal” iar păpușa ca temă principală este descrisă ”ca o reprezentare umană, fără să fie umană. Ea vine dintr-o altă lume, din perioada primitivă a umanității și adună toate emoțiile pe care omul nu reușește să le expună public. Iar aici, păpușa își ascunde privirea prin ochii mari.”

Tot în program veți regăsi și Workshop-ul cu Dumitru Acriș ”Metoda de acțiune prin studiu în crearea rolului după K. Stanislavski”, prelegerea susținută de domnul JeungWoo Son (profesor la Universitatea Kyonggi din Seul, Președinte al Korean Theatre Association din Coreea de Sud, membru in Board-ul festivalului) și lansarea de carte ”O seară la Rialto de Alexander Hausvater” în prezența autorului.

Babel este pentru tine!

Program LUNI, 13 iunie

11:00 Foaier TTB, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)

12:00 Sala OglinzilorMetoda de acțiune prin studiu în crearea rolului după K. Stanislavski, workshop Dumitru Acriș; 3h

16:00 Foaier TTBTeatrul post-pandemic, prelegere susținută de JeungWoo Son, profesor la Universitatea Kyonggi din Seul, Președinte al Korean Theatre Association, Coreea de Sud; 1h 30min.

19:00 Foaier TTB, Vernisaj al Salonului de Artă Babel cu artist plastic – pictor Carmen Olteanu. Cu participarea Domnului Lucian Romașcanu, Ministru al Culturii; 30 min.

19:30 Foaier TTB, O seară la Rialto de Alexander Hausvater, publicată de Editura Integral, 2022, lansare de carte în prezența autorului și a editorului; 1h

19:00 Piața Mihai ViteazulGlossolalia, regia colectivă, Performing Arts Studio Scotland (PASS) at Edinburgh College, Scoția; 45 min.

20:00 Sala Mare TTB, Crimă și pedeapsă, regia: Dumitru Acriș, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, România; 1h 45 min.

23:00 Clubul FiordClubul Festivalului

Distribuie acest articol Oficial Media
Share