INVITAȚIE LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR ” CARPATICA”

O nouă ediție a cunoscutului Festival Internațional de Folclor „Carpatica”, eveniment care reunește participanți din țară, dar și de peste hotare, se va desfășura în perioada 16 – 20 iunie, în județul Hunedoara.

Ca de obicei, festivalul va fi deschis la Deva de o paradă a portului popular la care vor lua parte tineri și copii îmbrăcați în straie populare.

Ediția a XXI-a a Festivalului Internațional de Folclor „Carpatica” va avea loc la Deva, precum și în alte două localități ale județului Hunedoara, respectiv la Hațeg și Șoimuș. Ansambluri folclorice din Bulgaria, Macedonia și Serbia, precum și din țară, din județele Arad, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Timiș și Ansamblul Folcloric „Pădureanca” al Palatului Copiilor, vor participa la ediția din acest an a festivalului. Evenimentul va fi deschis vineri, 17 iunie, pe platoul din fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, când, de la ora 17:00, va avea loc parada costumului, dansului și cântecului popular. Parada va fi urmată, o oră mai târziu, de la 18:00, de festivitatea de deschidere a festivalului, dar și de un spectacol folcloric, care se vor desfășura în Piaţa Victoriei din oraş. O paradă similară, urmată de un spectacol, va avea loc sâmbătă, 18 iunie, începând cu ora 16:30, în orașul Hațeg.  Duminică, 19 iunie, în ultima zi a festivalului, participanții vor fi prezenți la Șoimuș, acolo unde, de la ora 13:00, se va desfășura parada portului popular, urmată de festivitatea de încheiere a celei de-a XXI-a ediții a evenimentului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share