Evita-Tango, la fel ca şi Evita Péron, este un tur de forță. Un spectacol în regia lui Mc Ranin

Teatrul Municipal Tony Bulandra Târgoviște vă invită sâmbătă, 18 martie 2023, de la ora 19:00, Sala Mare, la spectacolul „Evita – Tango”, un eveniment sub semnătura regizorului Mc Ranin și a coregrafului Hugo Wolff.

🎫 Bilete:
☎️ 0245.210.046;
✆ WhatsApp: 0799.759.012;
💻 E-mail: rezervari@tonybulandra.ro
🎭 Agenția de bilete a teatrului: Bulevardul Regele Carol I nr. 43

„Într-o lume a vitezei, în care informația ne este dată în bucățele mici și concentrate, avem mania reducțiilor. E foarte ușor să spunem „Evita Péron, prima doamnă a Argentinei, s-a născut în anul 1919. Deși se trăgea dintr-o familie săracă, a avut un rol cheie în alegerea lui Juan Péron ca Președinte al Argentinei în 1946. În 1951 este diagnosticată cu cancer uterin, iar în 1952 moare, la doar o lună și jumătate după ce soțul său este numit Președinte în al doilea mandat.”

Citește și:

Dieter Topp, despre Evita – Tango: ascensiunea şi căderea dictaturii în mişcări de tango

Este foarte greu, însă, dacă vrei să arăți viața unui om, cu tumulturile ei, cu deruta ei, cu durerea și speranțele pe care acel om le-a avut. E dificil să cuprinzi viața unui om în imagini, fie pe scenă, fie în scris, fără să comiți un act de injustiție, de reducere a unei ființe umane la o impresie, o umbră de poveste. Și, totuși, acesta e pariul pe care regizorul Mihai Constantin Ranin îl propune, alături de coregraful Hugo Wolf, în spectacolul „Evita Tango”.

Împreună cu actorii, au creat două ore de muzică, dans și lumină, de imagini care ne fac să tresărim, să zâmbim sau să plângem. „Evita Tango” e un spectacol ce aduce un omagiu, care arată existența unui om în toată complexitatea lui, în compoziții pe care le înțelegem, care ne sunt familiare, dar al căror sens profund pare întotdeauna un pas mai departe de noi. „Evita Tango”, la fel ca și Evita Péron, e un tur de forță.” Alex Teodorescu,
Regizor de teatru, Drd. al Facultății de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca,
Președinte al Asociației Mise en scene

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share