Exista multe beneficii de a obtine o certificare ISO pentru afacerea voastra

Similar cu idealul de sustenabilitate corporativa, primirea unei aprobari ISO pentru compania voastra va poate asigura ca afacerea va functiona mai eficient si cu succes. 

certificare ISO

Obtinerea unei certificari ISO poate ajuta la asigurarea reducerii maxime a deseurilor, a cheltuielilor generale mai mici si a angajamentului de a monitoriza impactul asupra mediului si al amprentei de carbon realizata de companie.

Noua certificare ISO 14001 cere companiilor sa reduca semnificativ cantitatea de deseuri care sunt produse – cum ar fi reducerea utilizarii masinilor de prisos si cererea de recunoastere mai mare pentru a evita consumul inutil prin utilizarea surselor de energie regenerabila atunci cand este posibil.

Reducerea deseurilor nu numai ca aduce beneficii mediului si ajuta o companie sa functioneze mai eficient, dar este si rentabila. Obtinerea unei certificari ISO 14001:2015 motiveaza in mod corespunzator companiile sa isi reduca deseurile si amprenta de carbon si, ca urmare, va costa si mai putini bani.

De asemenea, retineti – daca este nevoie de mai putina productie si materiale, pot fi achizitionate planuri de asigurare mai simple pentru a proteja compania. Acest lucru scade, de asemenea, cheltuielile companiei, beneficiind simultan si de mediu.

Pe langa efectul clar si pozitiv asupra mediului pe care il are obtinerea unui ISO 14001:2015, acesta are si o gama larga de beneficii fiscale. De exemplu, obtinerea unui ISO 14001 garanteaza ca compania voastra respecta toate obligatiile legale in vigoare. Acest lucru ofera investitorilor, angajatilor si consumatorilor siguranta ca se poate avea incredere in companie si ca merita sa faca afaceri – in cele din urma oferind companiei si un avantaj competitiv.

Pentru a obtine un ISO 14001, este necesar sa furnizati documentatia conform careia EMS este la standard. Desi nu toate corporatiile vor avea exact acelasi sistem de management de mediu, este important ca compania sa se dedice sa lucreze cu toate obiectivele pe care le-au stabilit.

Compania trebuie sa aiba o declaratie de misiune clara si concisa cu privire la modul in care intentioneaza sa previna poluarea si sa protejeze mediul – si cum proiectul va continua sa isi foloseasca obiectivele de mediu. De asemenea, compania trebuie sa demonstreze potentialele beneficii si riscuri ale eforturilor lor de a avea un impact pozitiv asupra mediului.

O evaluare clara a utilizarii mediului trebuie inclusa in documentatie pentru a obtine un ISO 14001. Acest testament ar trebui sa includa date numerice despre utilizarea apei, electricitatii si gazelor, cat de multe deseuri sunt produse, emisiile in aer, eliminarea apelor uzate si planuri pentru intretinerea viitoare a activitatilor care ar putea produce o amprenta mare de carbon.

 

Aceasta evaluare a datelor va permite companiei sa creeze si sa insufle un plan durabil cu obiective de mediu care se aliniaza cu misiunea companiei sa-si inceapa calatoria spre a fi mai ecologic.

Toate practicile de productie si de mediu trebuie sa fie evaluate si aprobate pentru a se conforma tuturor cerintelor legale. Un loc bun pentru a incepe este sa faceti o lista cu toate masinile sau planurile de mediu puse in aplicare in prezent si sa evaluati fiecare echipament pe rand.

Este imperativ sa aratati ca compania voastra este pregatita sa raspunda in cazul unei urgente, cu cat mai putine daune mediului posibil, cum ar fi pierderea de energie electrica, incendiu sau inundatii.

Orice terta parte asociata cu compania care doreste sa obtina un IOS 14001 trebuie sa respecte, de asemenea, masurile EMS pe care compania voastra le-a pus in aplicare. De asemenea, orice instruire noua cu privire la noile practici EMS ar trebui sa fie bine documentate in randul angajatilor pentru a asigura un lant de aprovizionare eficient. Acest lucru va asigura tertilor si consumatorilor ca angajatii sunt competenti si constienti de practicile EMS existente.

Comunicarea consecventa, atat in cadrul companiei, cat si cu furnizorii terti, asigurandu-se ca aceste noi reglementari sunt in curs – este, de asemenea, necesara pentru obtinerea unui IOS 14001.

Este important sa urmariti si sa documentati progresul companiei catre atingerea obiectivelor de mediu, precum si orice obligatii pe care compania voastra le are fata de terti.

Managerul companiei care doreste sa achizitioneze un IOS 14001 ar trebui sa monitorizeze in mod constant starea actualului EMS si sa documenteze progresul. Orice accident ar trebui raportat si un plan pentru actiuni corective ar trebui sa fie ilustrat in cazul in care orice actiune fara reclamatie are loc din nou.

Per total, sunt necesare multe documente pentru a obtine cu succes un ISO 14001:2015 – dar o afacere organizata va avea probabil deja multe dintre aceste documente in regula.

In primul rand, este important sa definiti in mod clar obiectivele si obiectivele companiei  – si modul in care compania voastra va atinge aceste obiective, ramanand, de asemenea, constienti ca vor proceda cu prudenta, avand in vedere impactul potential asupra mediului.

Asigurati-va ca echipa voastra este angajata si sprijina procesul de acreditare. Aceasta include dedicarea lor pentru a primi instruire adecvata pentru a se asigura ca sistemul de management de mediu al companiei poate functiona cu eficienta maxima, precum si documentarea acestei instruiri si progres.

In cele din urma, este important sa rezumati impactul pe care compania sau proiectul vostru il are asupra mediului si sa stabiliti obiective realizabile pentru a promova sustenabilitatea mediului.

Daca compania  este dispusa sa monitorizeze, sa ajusteze si sa implementeze in mod continuu noi reglementari de mediu si sa inregistreze documentatia acestor actiuni – compania voastra va fi pe drumul cel bun spre obtinerea unui ISO 14001:2015.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share