Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Există Sfinți! Ei tac, fac. Și se află printre noi.

De câte ori nu ni s-a întâmplat să ne izbim nas în nas cu oameni a căror bunătate e de pus pe rană? De câte alte ori nu am întâlnit asemenea persoane care, străine fiind nouă, să ne sară în ajutor, să ne salveze din situații limită, extreme? De câte ori nu ne-am simțit protejați, îngăduiți în ciuda nepriceperii noastre, sau neștiinței…?

Asemenea oameni nu așteaptă să vină Paștele, Crăciunul sau alte Sfinte Sărbători pentru a împlini fapte frumoase și nu ezită să lupte pentru semenii lor spre a-i salva, oricare ar fi situația în care ei se află.

Asemenea oameni nu se gândesc la ei prima dată, ci… la ceilalți prima dată.

Dacă măcar am realiza că -de fapt- dăruind celorlalți, nouă înșine ne dăruim, atunci poate că am fi mai atenți în ce privește propria generozitate. Am împărți cu toți puținul nostru și iată cum am deveni avuți prin puterea dăruinței, care nu doar înnobilează, dar face, întâmplă să Primim. Am dărui …ca să Primim. Mult am dărui, ca să primim și mai mult. Nu știm încă?:

Dărnicia este funcția al cărei efect se întoarce la noi cu sporită intensitate, așa cum toate acțiunile noastre se întorc de unde pleacă.

Dăruim Iubire în toate formele ei; fără reticențe, neîngrădit, pur și simplu, total. Să nu fim surprinși atunci că ea, Iubirea, se întoarce la noi, dar cu mult mai multă forță.

Dăruim sfaturi pline de rost și înțelepciune, căci „la început dăruim din ceea ce avem, iar mai apoi dăruim din ceea ce suntem”; să nu fim surprinși atunci că Universul ne îmbracă în grija Sa.

Dăruim Recunoștință; dobândim Sănătate.

Ne bucură când primim „suveniruri”, dar de ce nu am și oferi pe cât primim bucuros?! Când simțim protecție, ne simțim bine. De ce nu am și oferi protecție?! Dacă suntem „economi” în a dărui, cum putem emite pretenția de a primi?!

A dărui nu e departe de a fi un stil de viață. Oamenii buni de pus pe rană, oamenii ce ne ajută, salvează, cei care ne îngăduie și protejează nu au grija noastră pentru că nu avem cusur, ci dintr-o bucurie imensă de a dărui, care-i sanctifică. Până la urmă o fac în ideea de bun, bine, în ideea de Dumnezeu-Creator, în ideea de Pace, Lumină, de pur.

Voiam să spun, ca pe o concluzie, că există Sfinți! Ei tac, fac.

Și se află printre noi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share