Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

EXPERIMENTĂRI TEXTILE LA TIMISOARA CU THEODORA SCURTU ȘI OTILIA SFETCU

Vineri, 10 februarie de la ora 17 învățăm și experimentăm împreună tainele designului textil folosind tehnica shibori într-un curs interactiv ce presupune refolosirea materialelor textile uzate. Tehnica shibori reprezintă vopsirea experimentală a fibrelor textile rezultând efecte spectaculoase. Dacă ai o plăsuță de pânză sau un tricou ce vrei să îi dai o nouă formă prin jocuri de culoare, te așteptăm la eveniment.
Atelierul va fi ghidat de Theodora Scurtu și Sfetcu Otilia și se va desfășura la Facultatea de Arte și Design din Timișoara (în mansardă – sala M09). Participarea este gratuită, noi oferim materialele necesare vopsirii, voi aduceți doar tricouri vechi sau sacoșe textile. Locurile sunt limitate, pentru participare vă rugăm să vă înscrieți la linkul: https://forms.gle/HCpk8nSpGpRNMMgY6
În cazul în care numărul de persoane înscrise, este mai mare decât locurile disponibile, criteriul de selecție va fi ordinea înscrierii – pe principiul primul venit primul servit 🙂

Theodora Scurtu este doctorand la Facultatea de Arte și Design din Timișoara și absolventă în cadrul aceleași facultăți a specializării Design Textil (licență/master). Din 2019 este membru stagiar la Uniunea Artiștilor Plastici din România, la filiala din Râmnicu Vâlcea. Domeniul de cercetare propus de-a lungul anilor este acela de a recontextualiza și reintegra obiecte din artele textile tradiționale și aduse mai aproape de generațiile de acum, pentru a nu pierde aceste valori în timp. Lucrările sale sunt o transpunere între bidimensional și tridimensional, în care partea vegetală prinde viață și acaparează spațiul creativ.

Otilia Sfetcu este absolventă a Facultății de Arte și Design Timișoara și se concetrează îndeosebi pe explorarea sentimentelor transpuse în arta designului textil. Jonglează cu formele tridimensionale, de cele mai multe ori abstracte, cu contrastele cromatice și de materialitate.
Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Arta în comunitate, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.
Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.
Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share