22/09/2021

Exploziv: PENTRU CĂ A INSTITUIT OMERTA DGASPC HUNEDOARA TACE MÂLC….

Neglijat, nesupravegheat  și ”acoperit” de cei care trebuiau să-l protejeze a ajuns un delicvent juvenil

Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat din municipiul Lupeni, cu privire la faptul că, în perioada 11-16 august 2021, persoane necunoscute au pătruns într-o anexă deschisă a locuinței, de unde a sustras un motociclu, prejudiciul total fiind în valoare de 4500 euro.

În urma investigaţiilor şi activităţilor specifice, în data de 26 august 2021, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Lupeni, au identificat prezumtivii autorii ai furtului, ca fiind  trei minori (doi minori în vârstă de 17 ani, din municipiul Lupeni, respectiv comuna Cârjiţi şi un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Pogăceaua, judeţul Mureş). Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, fiind reţinuţi pe o perioada de 24 ore, urmând ca în data de 27.08.2021 să fie prezentați Judecătoriei Petroșani cu propuneri legale. Minorul în vârstă de 14 ani, va fi cercetat însă,  în stare de libertate. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Unul dintre autorii furtului  și identificat de organele de anchetă  este Luis Mario Pădurean, care se află cu măsură de protecție în cadrul DGASPC Hunedoara, actualmente fiind rezident pe apartamentul familial  din Vulcan.

Cât a fost beneficiar al centrului de  plasament din Lupeni, a fost luat și în evidența Poliției municipale  cu mai multe tâlhării, furturi din supermarketuri, etc.

 De ani buni, conducerea DGASPC Hunedoara știa de comportamentul acestui adolescent problemă, avea cunoștințe de faptele săvîrșite de acesta, precum și de violența pe care o exercita asupra personalului din cadrul fostului centru de plasament din Lupeni și asupra beneficiarilor mici, cu care a fost coleg. De-a lungul anilor, în centrul de plasament de la Lupeni s-au săvârșit mai multe fapte și evenimente, inclusiv nereguli, constatate de organele abilitate. De multe ori, minorul delicvent la care facem referire, pleca la ore târzii din noapte, conducerea fiind sesizată de acest lucru. 

Cei care au contribuit la corectarea comportamentului acestuia au fost sancționați, pentru că au deranjat conducerea cu multitudinea de sesizări făcute.

 Și acum, scăpat și nesupravegheat pe timpul nopții din centrul vulcănean, a furat atv-ul unui lupenean, alături de alți complici minori. 

Ce interes au avut  șefii centrului și conducerea DGASPC, să protejeze acest adolescent problemă și care au fost măsurile întreprinse de-a lungul timpul ,  cu privire la îndreptarea comportamentului lui Luis Mario Pădurean???????  

Conform regulamentelor și procedurilor de lucru  recuperarea și aducerea pe calea ” cea bună” și pentru corectarea comportamentului de delicvent juvenil, al acestui adolecent, aștept ca persoanele abilitate și responsabile de educația acestuia să-și exprime punctul lor de vedere. 

Să sperăm că legea va face acum dreptate, iar tânărul infractor să răspundă pentru fapta sa, pentru că este deja, un delicvent juvenil. Delicvenţa juvenilă reprezintă totalitatea încălcărilor de norme sociale săvârşite de către minori (persoane cu vârsta de până la 18 ani), încălcări sancționate penal.

Răspunderea penală reprezintă obligaţia celui care a săvârşit o faptă periculoasă asupra altui om sau a bunurilor acestuia, de a suporta consecinţele legale pentru faptele sale. Dacă eşti minor, trebuie să ştii că: dacă ai vârsta de până la 14 ani, nu răspunzi penal pentru faptele tale, putând fi luate măsuri de protecţie specială (plasament, supraveghere specializată) sau cu privire la părinţii tăi; dacă ai vârsta între 14 şi 16 ani, răspunzi penal, vei fi sancţionat, dacă se dovedeşte că ai avut discernământ când ai comis infracţiunea; dacă ai vârsta între 16 şi 18 ani, răspunzi penal pentru faptele tale, fără a mai fi necesară dovedirea discernământului.

Acest articol se vrea a fi  UN SEMNAL DE ALARMĂ  vizavi de ceea ce se întâmplă în unitățile de protecție socială, gestionate de stat, de comportamentul ignorant al ACELOR PERSOANE care sunt  plătite din banii publici, cu salarii mari, care ar trebui să vegheze la educația, protecția și integrarea acestor copii, pentru a nu deveni infractorii de mâine. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share