Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Falșii absolvenți vor avea diplomele anulate de instanță

Peste 2000 de persoane, angajate în funcții de execuție sau de conducere, în instituții de stat sau private, își exercită profesia în mod ilegal, în baza unor acte de studii false, emise în perioada 2003-2009 de o universitate obscură condusă de Mina Silviu Dobronăuţeanu.

Acești falși absolvenți de studii superioare n-au trecut o zi pe la cursuri, obținând diplomele de licență contra cost.

Mulți dintre ei nu au nici măcar examenul de Bacalaureat, inclusiv această diplomă fiind falsificată de aceeași rețea care lucra sub umbrela fundației ERGOROM, paravan pentru Universitatea „Europa Ecor”, scriu colegii de la 4Media.

Instanțele de judecată abundă la acest moment de dosare în care,  procurorii care s-au ocupat de această uriașă anchetă cer ca actele de studii ale falșilor absolvenți de studii superioare să fie anulate.

Cele mai multe sunt pe rolul Judecătoriei Sector 4 București

 În rechizitoriu se vorbește de 2039 absolvenți care au intrat în posesia actelor de studii apelând la rețeaua de falsificatori coordonată de Dobronăuţeanu.

”Expertizele şi constatările grafice efectuate şi răspunsurile primite de la diferite instituții (de învățământ si publice) denotă faptul că Dobronăuțeanu şi alte persoane au falsificat un volum foarte mare de acte de studii, fenomenul infracțional având o amploare deosebită prin prisma perioadei în care s-a derulat, a numărului mare al actelor de studii falsificate şi a consecințelor în plan socio-economic în condiţiile în care există posibilitatea actuală a ocupării fără drept a unor funcţii de către persoane care nu au abilităţile şi cunoştinţele necesare într-un domeniu special, se arată în rechzitoriu.

După ce a fost obținută condamnarea funcționarilor publici care au solicitat mai multe sume de bani și care responsabili cu emiterea documentelor de studiu în baza cărora au fost obținute diplomele de licență, autoritățile și-au îndreptat atenția asupra absolvenților acestor instituții.

„Avem un dosar din 2009, unde tot anulăm diplome false. În anul 2009 am desfăşurat o activitate de amploare, nişte percheziţii în Bucureşti, în sectorul 4, unde am identificat o fabrică de diplome de unde proveneau absolvenţi de la Universitatea ”Europa Ecor” din Alexandria, Teleorman. Capii reţelei au fost condamnaţi, îşi ispăşesc pedeapsa, dar ceilalţi care au beneficiat de diplome falsificate şi sunt mulţi, din păcate, la nivel naţional, nu putem să ţinem ritmul, să le anulăm pe toate. Dar vă pot confirma faptul că, din trei în trei luni, cel puţin de la Direcţia Economică pleacă în instanţă câte un dosar prin care anulăm cel puţin 500 de diplome” mai transmit procurorii.

Falșii absolvenți sunt vânați pur și simplu atât prin România, dar și prin alte state,  unde s-au refugiat odată ce s-au văzut cu diplome de economiști, ingineri, asistenți medicali etc în mână.

Mulți ocupă funcții de conducere în instituții de stat, (camere de comerț, primării, instituții aflate în subordinea primăriilor, CNAIR, DGASPC, chiar și spitale sau cămine de bătrâni).

Odată ce diplomele lor vor fi anulate de instanță, aceștia vor fi obligați să dea înapoi salariile încasate ilegal,  ca angajat în baza unor documente falsificate.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin