Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Față de anii precedenți, depunerea nu va fi prelungită

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, printr-un comunicat de presă,  reamintește fermierilor că 7 iunie 2024 este ultima zi în care pot depune cererile de plată pentru accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă în Campania 2024.

Față de anii precedenți, depunerea nu va fi prelungită cu o perioadă în care fermierii să poată înregistra cererile cu aplicarea de penalități.

În situația în care cererea de plată este depusă ulterior datei limită de 7 iunie 2024, aceasta este considerată inadmisibilă.

Cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicației IPA-Online. Fermierii pot veni la centrele locale/județene ale APIA pentru semnarea cererilor sau pot semna cererile folosind semnătura electronică, cu anunțarea în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) a funcționarului desemnat cu gestionarea cererii.

Este foarte important ca fermierii să verifice cu deosebită atenție informațiile înscrise și documentația depusă, înainte de închiderea Cererii de plată pentru Campania 2024.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor și a pentru a asigura un flux continuu în procesul de depunere a cererilor de plată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că în zilele de 01 și 02 iunie 2024, centrele județene/locale ale APIA vor avea program de lucru normal.

În spiritul bunei colaborări, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură face apel către toți fermierii care nu au depus încă cererea de plată să se mobilizeze și să-și depună cererea până la data de 7 iunie 2024, pentru a beneficia de finanțarea cuvenită.

 La nivelul județului Hunedoara au depus cereri peste 13.518 fermieri, din 15956. 

”În spiritul bunei colaborări, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură face apel către toți fermierii care nu au depus încă cererea de plată să se mobilizeze și să-și depună cererea până la data de 7 iunie 2024, pentru a beneficia de finanțarea cuvenită. Îi rugăm pe fermierii hunedoreni să se prezinte la centrele locale,  inclusiv în acest weekend. Din păcatem avem deja 800 de fermieri care renunță din cauza condițiilor grele din PNS, dar și din cauză că nu mai au cine să lucreze terenul. Și lipsa animalelor îi împiedică să acceseze fondurile suplimentare .

Am făcut unele demersuri către ministerul de resort, în care,  am prezentat anumite situații și sperăm,  să avem și unele modificări ale PNS. APIA a îi  pe sigură toți fermierii de sprijin, implicare și atașament” a ținut să transmit directorul executiv al APIA Hunedoara, Veronica Topor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share