Biroul  Parlamentului European și Centrul EUROPE DIRECT BUCUREȘTI  au organizat un eveniment inspirațional dedicat FEMEII. 
Acesta a fost un format de bibliotecă vie, la care au participat femei remarcabile și puternice precum Rovana Plumb și Maria Grapini, membre ale Parlamentului European, dar și reprezentate ale mai multor organizații din societatea civilă: Nadia Adriana LAZĂR, expert comunicare al Crucii Roșii Române, Andreea GHIMPU-LUPAȘCU, manager de proiect al Consiliului Național Român pentru Refugiați, Laura NAZARE, coordonator campanie transformare energetică al Bankwatch România, Andrada ISTRATE, sociolog la Ethnographic Research Hub, și Irina ZAMFIRESCU, coordonator programe al Asociației ActiveWatch.
”Educația este factorul cel mai important pentru schimbarea în bine a lumii și femeile au un rol important. Totdeauna am crezut în capacitatea și valoarea femeilor și am susținut prezența lor în toate palierele de decizie. Mamele, soțiile, femeile își asumă răspunderi în profesia lor și în familie, reușind să le ducă la bun sfârșit. Merită, înainte de toate, prețuire, respect, admirație și susținere. Ziua Internațională a Femeii a fost întotdeauna, pentru mine, un prilej pentru a evoca valoarea femeilor în societate, dar și importanța valorificării potențialului feminin în mediul economic, administrativ și politic” a ținut să transmită europarlamentarul Maria Grapini.
Evenimentul a fost organizat special pentru elevii a patru licee: Colegiul Național ”Cantemir-Vodă”, Scoala Ambasador Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Bucuresti, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” și Liceul Teoretic Ioan Petruș Otopeni.
Mulțumim Biroului Parlamentului European în România și Centrului EUROPE DIRECT Bucureşti pentru invitație și tuturor celor implicați în organizarea evenimentului. Întâlnirea cu acești tineri talentați și curioși ne inspiră și ne încurajează să continuăm,  să ne implicăm în proiecte care să ajute comunitatea și societatea în ansamblu” au spus și organizatorii.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share