20/01/2021

Femeia gasită inconstientă în avalanșă nu a supraviețuit. Ultimele date despre salvamontiștii dispăruți în Călimani

UPDATE 21.55. Alpinista moartă se numeşte Nathy Josse. Ea a urcat împreună cu soţul ei, Liviu Sorin şi Lucian Drăgan pe Munţii Călimani pentru a arbora tricolorul de Ziua Naţională a României.

La coborâre, cei trei au fost surprinşi de o avalanşă sub Vârful Pietrosu, în zona Gura Haitii, comuna Şaru Dornei, judeţul Suceava. UPDATE ora 21.35: Din nefericire, în urma manevrelor de resuscitare, medicii au constatat decesul femeii.

UPDATE ora 20.35. A fost găsită o a doua persoană, respectiv femeia, în stare de inconştienţă. Se fac manevre de resuscitare şi se continuă căutările pentru a treia persoană. Revenire foţe participante: 46 pompieri, 9 jandarmi montani, 14 salvamontişti din Vatra Dornei şi de la Consiliul Judeţean, 6 militari de la UM Roşu Vatra Dornei, 5 lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei şi 2 de la Rezervaţia Călimani cu 10 autospeciale, 2 autoşenilate, o ambulanţă SMURD, un cuplu chinotehnic şi mai multe autoturisme de teren.

Trei salvamontişti au fost surprinşi de o avalanşă în Munţii Călimani, în zona Gura Haitii. Se aflau acolo ca să amplaseze tricolorul de Ziua Naţională. 

UPDATE ora 19.40. Unul dintre bărbaţii prinşi de avalanşă a fost găsit de către salvatori. Acesta este conştient şi cooperant. El urmează să fie coborât de pe munte. Căutările sunt continuate pentru găsirea celorlalte două persoane dispărute sub zăpadă, un bărbat şi o femeie. Se pare că cei doi bărbaţi sunt angajaţi la Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, dar şi membrii ai serviciului de salvamont din oraşul staţiuni. Femeia este prietena unuia dintre ei.

UPDATE ora 18.40. La faţa locului au intervenit nouă jandarmi, 14 salvamontişti şi 38 lucrători de la ISU, cu nouă autospeciale şi câini de urmă. Căutările sunt în curs de desfăşurare. 

„Pentru salvarea celor trei persoane surprinse de avalanşă intervin, în echipe mixte, 38 de pompieri, 9 jandarmi, 14 salvamontişti şi 2 lucrători de la Rezervaţia Călimani, în total cu 9 autospeciale, o autoşenilată, o ambulanţă SMURD, un cuplu chinotehnic şi mai multe autoturisme de teren”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plutonierul adjutant Alin Găleată.

Citește mai multe AICI

Distribuie acest articol Oficial Media
Share