Festival Concurs Național „Ileana Sărăroiu”, 18-20 noiembrie

Pentru a aduce omagiul binemeritat vieţii şi carierei celei care a fost Ileana Sărăroiu, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Judeţean de Cultură, va organiza, în perioada 18 – 20 noiembrie 2022, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului-Concurs Național „Ileana Sărăroiu”.

Festivalul, care are ca scop descoperirea tinerelor talente iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti, se va desfășura în două seri, la Casa Tineretului din Târgoviște (Clubul Studenților), începând cu ora 17.00.

Prima seară, dedicată concursului, va fi urmată de momente artistice susţinute de îndrăgiții interpreți de muzică populară: Zorina Bălan, Delia Barbu și Ioan Sidău.

În seara de gală, pe data de 20 noiembrie, ne vom bucura împreună de recitaluri extraordinare oferite de Ionuț Dolănescu, Margareta Clipa, Nicolae Datcu, Nicușor Iordan și Marina Roșu, precum și de un moment artistic susținut de Grupul folcloric „Flori Dâmbovițene”.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură, dirijor Ionuţ Dumitrescu.

Juriul festivalului este alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale şi artistice, precum: tenorul Florin Georgescu, managerul Centrului Județean de Cultură – președinte, prof. univ. dr. Eugen Petre Sandu – membru, Ileana Vieru, realizatoare de emisiuni la Radio Antena Satelor – membru, Luminița Tucă, doctor în etnologie, antropologie culturală şi folclor – membru și Teodor Isaru, realizator de emisiuni muzical-folclorice la Societatea Română de Radiodifuziune – membru.

 

Compartimentul Comunicare al

Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share