Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

FESTIVALUL CARTII ROMANESTI – TARGOVISTE 2014

“Oficial Media” a demarat campania “FII OM”.

Grupul Media “SINGUR”, condus de omul de cultura Stefan Doru Dăncuş, sprijina valorile de baza ale unei societati sanatoase, prin educatie si cultura.

Dupa mai bine de 10 ani de la aparitia Revistei SINGUR, publicatie cu subredactii in aproape toata tara, dar si in comunitatile de romani de pretutindeni, dupa promovarea autorilor romani din tara si din lume prin Editura SINGUR, in cadrul campaniei “FII OM”, Oficial Media – ziar al Grupului Media SINGUR- propune cel mai amplu proiect cultural care s-a desfasurat vreodata in Cetatea de Scaun a Tarii Romanesti.

Cu o istorie exclusiv inradacinata in Curtea Domneasca de la Targoviste, limba romana si cartea romaneasca trebuie sa fie aniversate pe meleaguri dambovitene, acolo de unde a pornit prima carte tiparita de Macarie la 1508, prima carte publicata de Diaconul Coressi in limba romana, acolo unde a iesit la iveala primul dictionar al limbii romane. Daca cei mai importanti promotori ai slovei romanesti, precum Grigore Alexandrescu, Ion Heliade Radulescu, Vasile Carlova si multi altii, au scris, au trait si-au lasat generatiilor viitoare invataturile trairii romanesti, e de datoria noastra sa cinstim an de an aceasta bogatie nationala, aici unde ea s-a nascut.
Impreuna cu dumneavoastra, simpatizantii nostri, cu suportul Primariei Municipiului Targoviste si al Consiliului Judetean Dambovita, cu parteneri si sprijin financiar local si national, acest cel mai mare eveniment cultural care ne-a fost dat sa-l cinstim, poate avea loc inca din acest an la Targoviste: FESTIVALUL CARTII ROMANESTI.

Festivalul se desfasoara pe o perioada de trei zile, timp in care sunt prezentate cartile editurilor invitate, au loc lansari de carte si conferinte tematice, programe educative si de divertisment artistic.
Aceasta manifestare se vrea totodata o sarbatoare a prieteniei, a intalnirii autorilor de limba romana din toata lumea, recunoasterea oficiala a celei mai bune carti a anului si, mai presus de toate, recunoasterea istoriei romanilor in Cetatea lui Mihai Viteazul, Domnul Principatelor Romane.
Pana la sfarsitul lunii, proiectul acestei manifestari va fi prezentat institutiilor locale si judetene, astfel ca impreuna sa hotaram daca implinim testamentul Vacarestilor:
“Urmasilor mei Vacaresti
Las voua mostenire
Cresterea limbei romanesti
S-a patriei cinstire”

FESTIVALUL CARTII ROMANESTI – un proiect demarat in cadrul campaniei “FII OM”, de catre ziarul OFICIAL MEDIA si GRUPUL MEDIA SINGUR

Initiatorul proiectului: Cristi Iordache

Asteptam opiniile dumneavoastra pe pagina de facebook Oficial Media, pe site-ul www.oficialmedia.com , precum si pe adresa de email oficialtargoviste@yahoo.ro

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">