Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” 2022 – Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici vă prezintă șirul de concerte desfășurate în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” 2022!

Tradiționalul Concert Simfonic oferit de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale condusă de maestrul Mihail Agafița, nu va lipsi nici din ediția curentă a Festivalului.

În program: Gh. Ciobanu – „Simple Poems Of Being, pentru fagot și orchestră, R. Schumann – Concertul pentru violoncel și orchestră, op. 129, în la minor, J. Brahms – Simfonia nr. 3, op. 90, în Fa Major, reprezentative creații ale repertoriului clasic.

Solist – Vladimir Taran (fagot)

Invitat special – Octavian Lup, (violoncel) România

4 martie, ora 18:00, Palatul Republicii

  Primăvara în stil CONCERTINO

   CONCERTINO ACCORDION BAND, își bucură fanii cu un nou program muzical marca Concertino, un program promițător și cu note de prospețime în muzica eternilor compozitori: Vivaldi, Ravel, Grieg, Saint-Saens, Debussy, Massenet, Haciaturian, Șostakovici, Piazzolla, Bacalov, Cosma și alții.

Soliști: Eugen Ursu (vioară), Eugen Negruța (bandoneon), Mark Oselski (pian).

 Experimentează noi emoții alături de Concertino!

5  martie, ora 18:00, Palatul Republicii

Pe 6 martie, vă invităm la un concert de muzică corală într-un format contemporan, oferit de Corul de bărbați din Rusia „Russkii Format”, condus de Serafim Dubanov. „Russkii Formatau participat în cadrul unor proiecte muzicale îndrăznețe și ieșite din tipar. Sunt laureați ai Concursurilor Internaționale, invitați ai diverselor festivaluri și oaspeți pe scene din Europa și Asia. Au evoluat alături de Orchestra Simfonică Prezidențială din Rusia, Orchestra Simfonică a Teatrului „Marinski, Orchestra Simfonică Academică de Stat „E. Svetlanov”, și au colaborat cu diverși artiști ai muzicii ușoare din Rusia. Conducătorul  artistic și dirijorul acestui colectiv – Serafim Dubanov, e considerat cel mai tânăr dirijor din Rusia, întrucât și-a înființat primul cor la 17 ani, fiind distins  pe parcursul carierei cu multe premii și distincții. Pentru publicul de la Chișinău au pregătit un program de muzică laică și bisericească.

Nu ezitați!

6 martie, ora 18:30, Palatul Republicii

În ajunul Zilei Internaționale a Femeii, vă invităm la spectacolul Un Mărțișor de ZIUA TA! Un concert de divertisment oferit exclusiv de către bărbați pentru iubitele și adoratele femei!

Protagoniști: Constantin Moscovici (nai), Vladimir Fotescu, Aurel Chirtoacă, Igor Rusu, Ricu Vodă, Gabriel Nebunu, invitat special – Metodie Bujor, Rusia.
Va întregi atmosfera Ansamblul de Dansuri Moderne Ritmurile Secolului, condus de Vladimir Cartavcenco.
Momente umoristice cu clovnul Veaceslav Iacovlev

Prezintă – Andrei Porubin.

Oferă un cadou femeii iubite și ia un bilet la concert!  

7 martie, ora 18:00, Palatul Republicii

Anul acesta Închiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișorva avea loc într-un format neobișnuit, fiind  dedicată  Filarmonicii Naționale S. Lunchevici, instituție din care acum 56 de ani și-a luat zborul acest Festival legendar. Concertul de Închidere a Festivalului „Mărțișor2022 – …aPrinde-n piept Speranța! va readuce pe scena Palatului Național colectivele Filarmonicii Naționale, care în acest început de primăvară își prind în piept nu doar mărțișoare ci și speranța unui viitor.

Vă așteaptă un grandios spectacol cu muzică pentru fiecare, dansatori și acrobați. O diversitate genuistică și stilistică, o bogată paletă muzicală îmbrăcată în culorile și emoțiile primăverii: celebre creații ale repertoriului clasic și folcloric, muzică ușoară și de film!

10 martie, ora 18:00, Palatul Național Nicolae Sulac !

Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”
MD-2012, mun. Chișinău
str. Mitropolit Varlaam 78
site: www.filarmonica.md

Daniela Dascal
Filarmonica Națională S. Lunchevici

Distribuie acest articol Oficial Media
Share