Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara – în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național de Artă Timișoara – organizează, în perioada 2-17 mai 2022, Festivalul Muzicii de Cameră. Evenimentul aduce în fața iubitorilor de muzică clasică o serie de întâlniri de o înaltă ținută artistică. În cadrul manifestărilor, muzica de cameră și poezia vor intra într-un dialog fertil, în interpretarea studenților Facultății de Muzică și Teatru și a profesorilor lor.
„Aflat anul acesta la cea de a XVII-a ediție, festivalul a fost inițiat, în 2003, de către profesor universitar doctor Grațiela Negruțiu. Din dorința de a deschide manifestarea către comunitatea locală amatoare de evenimente artistice, ediția din acest an se va desfășura, în premieră, în mai multe spații din orașul nostru”, a precizat directorul festivalului, Rodica-Ortensia Zeman.
Astfel, deschiderea oficială va avea loc luni, 2 mai, de la ora 19.00, la Mansarda Muzeului Național al Banatului din Bastionul Maria Theresia și va aparține artiștilor instrumentiști ai Filarmonicii „Banatul” Timișoara Andreea Petrila, Csaba Zsolt Maksay, Darius Tereu, Ana-Maria Țipeanu, Lucian Petrila și Csermak Regina.
Marți, 3 mai, de la ora 19.00, Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara va găzdui, de la ora 19.00, recitalul oferit de studenți clarinetiști de la clasa profesorului Cristian Miclea și clarinetistul Tibi Boc, dar și piese interpretate de muzicienii Cristian Miclea, Gloria Maria Mihai și Victor Părău – totul în acord cu poemele recitate de actorul Claudiu Dogaru.
Miercuri, 4 mai, la Mansarda Muzeului Național al Banatului din Bastionul Maria Theresia, studenții clasei profesorului Sorin Dogariu vor încânta publicul alături de studenții la actorie coordonați de prof. Otilia Huzum, într-un eveniment ce va pune în valoare pianul și poezia.
Joi, 5 mai, de la ora 19.00, la Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, ansamblul de flaute Flautissimo coordonat de profesorul Matei Ioachimescu își va găsi prelungirile lirice în recitalul de poezie susținut de actorul și universitarul Petru-Silviu Văcărescu.
Evenimentele din serile de 9, 10 și 11 mai se vor desfășura, cu începere de la ora 19.00, în sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru și îi vor aduce în prim-plan pe studenții clasei de alămuri sub conducerea muzicală a profesorului Sergiu Cârstea, pe tinerii interpreți ai clasei prof. Cristina Mălăncioiu, respectiv ansamblul Percutissimo format din percuționiști de la clasa profesorului Doru Roman.
Joi, 12 mai, de la ora 19.00, la Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, studenții clasei prof. Manuela Mihăilescu vor intra în dialog cu actrița Anca Roxana Constantin van der Zee care va susține un recital de poezie.
Duminică, 15 mai, de la ora 17.00, la Mansarda Muzeului Național al Banatului din Bastionul Maria Theresia, publicul este invitat la o seară de lieduri în interpretarea studenților claselor de canto ale profesorilor Ioana Mia Iuga și Simona Negru, care vor fi prezente, de asemenea, pe scenă, acompaniamentul fiind realizat de pianistele Silviana-Ana Cîrdu și Aida Marc.
Ultimul eveniment din cadrul Festivalului Muzicii de Cameră va avea loc marți, 17 mai, de la ora 19.00, în sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru. Este vorba despre un recital de lieduri susținut de studenții claselor de canto ale profesorilor Mariana Șarba, Silvia Sorina Munteanu, Darius Iordănescu și Diana Matei, având-o invitată pe soprana Silvia Sorina Munteanu. Evenimentul va beneficia de acompaniamentul pianiștilor Silviana-Ana Cîrdu, Marcela Sorina Costea, Aida Marc și Rareș Păltineanu.
Programul complet al festivalului poate fi consultat pe https://ccmtuvt.weebly.com/research–cercetare.html.
Intrarea la toate evenimentele este liberă, în limita locurilor disponibile.
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Deputat Aurelian Cotinescu: ”Moțiunea AUR, SOS și POT a fost doar o încercare disperată de a arunca România în incertitudine”
Investiție în educație și eficiență energetică: Grădinița nr. 3 din Târgoviște va fi redeschisă în această toamnă
Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea „Valahia” din Târgoviște – Admitere 2025