Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Finaliștii Eurovision România 2019 – Lista celor care intră în marea finală

Finaliștii Eurovision România 2019 au fost aleși, ieri, 10 februarie 2019. Finalul celei de-a doua preselecții a încheiat lista celor 12 piese, care vor concura în marea finala Eurovision România 2019.

Preferatele publicului au fost de la început, Laura Bretan și Bella Santiago, care erau de departe cele mai favorite concurente în viziunea publicului.

Ultimii şase finalişti Eurovision România 2019 au fost aleşi după spectacolul de la Arad, urmând ca reprezentantul României în competiţia internaţională să fie ales pe 17 februarie, la Bucureşti. 

Finaliștii Eurovision România 2019

Olivier Kaye, Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan, Laura Bretan, Ester Peony, Linda Teodosiu şi Aldo Blaga sunt ultimii finalişti Eurovision România 2019.   

Dintre aceştia, cinci au fost aleşi de juriu, iar cel de-al şaselea (Aldo Blaga) a fost ales prin votul telespectatorilor. 

Ei se alătură concurenţilor care au trecut de prima semifinală: Trooper, Teodora Dinu, Dya & Lucian Colareza, Claudiu Mirea, Bella Santiago şi Vaida (calificată datorită votului publicului).   

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

Ediţia precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa „Goodbye”. Melodia nu a ajuns în finală.

 

Născută la Chicago în urmă cu 16 ani, Laura Bretan a avut o evoluţie fulminantă în showbiz. În 2016, Laura fost selectată dintre peste 100.000 de aplicanţi la „America’s Got Talent“, unde s-a calificat în finala competiţiei. În România, a câştigat ediţia din acelaşi an a concursului „Românii au talent“, iar prestaţiile sale au devenit virale, fiind urmărite de zeci de milioane de oameni de pe tot globul. Laura a urcat pe scene din SUA, Germania, Italia, Emiratele Arabe, iar în România la Sala Palatului, Ateneul Român şi Opera din Cluj. Născută în Chicago, tânăra artistă a devenit un adevărat fenomen în SUA, cu apariţii la NBC, CBS, CNN, Windy City Live, WGN, WCIU, Today’s Show, Country Living, Chicago Tribune. Pe lângă muzică, Laura îşi dedică o parte din timp activităţilor de binefacere, fiind ambasador al Star of Hope International, organizaţie de ajutorare a copiilor săraci, orfani sau cu dizabilităţi, scrie adevarul.ro.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share