Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

FORUM INTERNAȚIONAL DE AFACERI TIMIȘOARA România-Turcia-Germania-Italia-Polonia-Serbia-Bosnia și Herțegovina

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat unul din cele cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.

Derulat sub motto-ul „Să conectăm Europa prin afaceri sustenabile”, forumul a vizat cu prioritate stimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri bilaterale și inter-regionale, oferind companiilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul de parteneri și de a-și extinde activitatea pe noi piețe, într-un spațiu de networking adecvat.

 Sectoarele economice predominante au fost: agricultură și industrie alimentară, comerț, IT&C, energie, industrie prelucrătoare, industrie chimică, construcții, imobiliare și dezvoltare urbană, textile, mobilă, turism, consultanță în afaceri, transport public, bancar, administrație publică, alte sectoare de nișă.

Pe durata celor două zile, au trecut pragul Sălii Europa peste 380 de companii străine și românești, pentru întîlnirile de tip B2B, organizate pe cele șase țări.  În Holul Forum și în zona Business Lounge, au expus 9 companii străine în cadrul EXPO FORUM.

Au fost prezenți și reprezentanți ai unor municipalități și agenții de dezvoltare locală din Serbia, ai Turkish Airlines și LOT Polish Airlines care s-au întâlnit cu omologi din Primăria Timișoara și respectiv cu conducerea Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara.

La deschiderea oficială a Forumului dar și la evenimentele din cele două zile au participat 45 de oficiali străini și români, dintre care amintim:

  • Șefii delegațiilor străine: Guven GŰNGŐR, Vicepreședinte Consiliul pentru Relații Economice Externe al Turciei (DEIK), Ufuk TANDOGAN, Președinte Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Iulia ENACHE-BINDER, consilier Camera de Comerț

Româno-Germană (AHK), Roberto MUSNECI, Președinte Camera de Comerț Italiană pentru România, Adam SOBIESZKODA, Director Camera de Comerț Româno-Poloneză, Mihailo VESOVIĆ, Director Camera de Comerț a Serbiei, Mirsad JAŠARSPAHIĆI, Președinte Camera Economică a Federației Bosnia și Herzegovina;

 

  • Oficiali ai corpului diplomatic străin acreditat în România și la Timișoara: S. Özgür Kıvanç ALTAN, Ambasadorul Republicii Turcia, E.S. Ștefan TOMAŠEVIĆ, Ambasadorul Republicii Serbia, Regina LOCHNER, Consul R.F.Germania la Timișoara și Angela PESAVENTO, Consul Onorific al Italiei la Timișoara;

 

  • Oficiali ai administrației publice centrale și locale: Lucian-Ioan RUS, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Dominic FRITZ, Primarul Municipiului Timișoara, Alin NICA, Președinte Consiliul Județean Timiș și Mihai RITIVOIU, Prefectul Județului Timiș;

 

 

  • Președinți de camere de comerț teritoriale din România – Argeș, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui și reprezentanți ai CCIR.

 

Președintele Camerei de Comerț a României,  Mihai DARABAN, a fost prezent „virtual”, adresând un mesaj video în care a apreciat inițiativa CCIAT de organizare a acestui Forum, a menționat stadiul relațiilor comerciale ale României cu cele 6 țări și a urat succes tuturor participanților.

După deschiderea oficială, șefii delegațiilor străine au participat la o masă rotundă moderată de președintele CCIAT având ca temă „Rolul liderilor de afaceri în promovarea dezvoltării sustenabile”. Au fost abordate și aspecte privind îmbunătățirea infrastructurii de transport feroviar și rutier între Județul Timiș și Serbia, deschiderea unei linii aeriene directe Timișoara-Istanbul, eficientizarea parteneriatului public-privat, altele.

Programul extra-profesional a cuprins un tur de oraș, degustări de vinuri și vizite la crame de prestigiu din Banat și o cină tradițională românească.

 

Participarea companiilor a fost gratuită.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share