Forumul Euro-Atlantic de Reziliență 2022

Reziliența, capacitatea unei comunități de a face față numeroaselor forme de stres care pot apărea, este unul dintre conceptele cheie în orice efort de gândire la societatea modernă și viitorul ei. Pe măsură ce crizele de diferite tipuri, durată și complexitate își fac simțită prezența, uneori în succesiune rapidă, este de o importanță capitală să înveți să te adaptezi rapid și să te strădui,  să transformi un șoc, într-o oportunitate de îmbunătățire. 

Forumul Euro-Atlantic de Reziliență 2022: Perspectivele Mării Negre în epoca agresiunii hibride și a dezinformarii va reuni viziunile și perspectivele NATO, Uniunii Europene și Națiunilor Unite. Aceste organizații sunt implicate activ într-un efort conceptual de a imagina și construi un viitor mai rezistent nu numai pentru ele, ci și pentru comunitățile de la fiecare nivel, din fiecare parte a lumii. În mod crucial, ei recunosc că reziliența este un efort al întregii societăți. Incluziunea și împuternicirea actorilor neguvernamentali (ONG-uri, mediul academic, afaceri) sunt esențiale în fiecare pas al procesului, din momentul în care este identificată o vulnerabilitate până când este proiectată o soluție și este implementată o politică.

Prin urmare, Forumul de Reziliență a Mării Negre va aduce în centrul scenei nu numai factori de decizie cheie, ci și experți și reprezentanți ai diferitelor comunități de interese.  Forumul Euro-Atlantic de Reziliență 2022: Perspectivele Mării Negre în epoca agresiunii hibride și a dezinformarii,  vine într-un moment oportun, în timp ce NATO și UE își recalibrează gândirea strategică, făcând un bilanț al crizelor recente și făcând reziliența unul dintre nucleul lor. concepte. Ideile discutate și experiențele împărtășite la București vor deveni parte a acestui proces de reflecție.

Totodată, Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC) organizează ediția 2022 a concursului de eseuri „Provocări viitoare pentru viitorii lideri”, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe. Obiectivul concursului este de a selecta eseuri cu teme care se încadrează în agenda Forumului Euro-Atlantic de Reziliență și de a le prezenta într-un panel special la eveniment. Ediția 2022 a concursului de eseuri „Provocări viitoare pentru viitorii lideri” primește depuneri de la studenți de licență și postuniversitare înscriși la orice instituție recunoscută de Ministerul Educației din România. Practic, ediția din 2022 a concursului de eseuri „Provocări viitoare pentru viitorii lideri” le va oferi tinerilor posibilitatea de a-și prezenta eseurile în cadrul Forumului Euro-Atlantic de Reziliență, pe 16 noiembrie. Mai mult, premiile vor fi decernate de personalități din sfera publică, la Palatul Parlamentului.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share