31/10/2020

FUGA în EGIPT transpusă în scenă de micii actori simerieni

Ce poate fi mai frumos decât colindele de Crăciun, colindele creștine care sunt sunetul de clopoței ce vestesc Marea Sărbătoare a Nașterii Domnului?

Ce poate fi mai frumos, decât să-i vedem pe micii actori , transpunând în scenă, una dintre scenele biblice?

CLASA a IV-a D de la LICEUL Tehnologic de Transport Feroviar  Anghel Saligny din Simeria a  prezentat un spectacol de Crăciun aparte, special prin tema aleasă  -FUGA ÎN EGIPT-, pentru a transmite    mesajul acesteia, acela de a fugi din fața persecuțiilor dacă acestea ar duce la lepădarea de credința  în bine. Școlarii, îndrumați de  MARIOARA CERNESCU, învățătoarea lor, au fost cei care și-au confecționat costumațiile de egipteni, au selectat colindele și au regizat  miniconcertul de CRĂCIUN dedicat Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Prima parte a spectacolului denumită generic FUGA ÎN EGIPT a debutat cu textul Evangheliei: ” SCOALĂ-TE, IA PRUNCUL ȘI PE MAMA LUI ȘI FUGI ÎN EGIPT ȘI STAI  ACOLO PÂNĂ CE-ȚI VOI SPUNE, FIINDCĂ IROD ARE SĂ CAUTE PRUNCUL CA SĂ-L UCIDĂ!”

 

S-a descris apoi  istoria biblică despre EGIPT, din care cei prezenți au aflat că:

EGIPTUL, cu piramidele lui şi fluviul Nil ce-l străbate, a fost prima putere mondială din istoria biblică.  La umbra lui s-a format chiar naţiunea Israel. Aici s-a născut şi a crescut Moise, cel care a scris primele cinci cărţi ale Bibliei.

EGIPTUL A  FOST CEA DINTÎI ȚARĂ CARE L-A PRIMIT PE IISUS HRISTOS  PE CÂND ERA PRUNC.

EGIPTUL VECHI,  CARE  A STAT ÎMPOTRIVA LUI DUMNEZEU CU ÎNCĂPĂȚÂNARE, DEVINE ACUM MARTORUL ȘI CASA LUI HRISTOS.

EGIPTUL SCAPĂ DE MOARTE PE PRUNCUL FUGAR ȘI VRĂJMĂȘIT. ARE PRILEJUL SĂ ȘI-L FACĂ PRIETEN, PENTRU CA ATUNCI CÂND VA AUZI PE APOSTOLI PREDICÂNDU-L PE HRISTOS, SĂ SE LAUDE  CĂ A FOST CEA DINTÂI ȚARĂ CARE L-A PRIMIT PE IISUS.

HRISTOS A FUGIT PENTRU NOI, NU PENTRU EL ÎNSUȘI!

”HRISTOS A FUGIT ÎN EGIPT PENTRU A NE DĂRUI NOUĂ CREDINȚA STATORNICĂ, CHIAR ȘI ATUNCI CÂND SUNTEM NEVOIȚI SĂ FUGIM, ȘTIIND CĂ ÎN FAȚA PERSECUȚIILOR ESTE MAI BINE SĂ FUGIM, DECÂT SĂ NE LEPĂDĂM DE CREDINȚĂ”.

Dansul  Walk like an egypthean”  a fost o încântare pentru public și micii artiști dansatori.

Din Egipt, copiii au revenit pe meleagurile patriei și, îmbrăcați în portul național, au  dus vestea  NAȘTERII  în glas de colindă  strămoșească.  Moș Crăciun le-a pregătit și  o tombolă inedită cu premii surpriză și a scos din sacul său cadouri dulci pentru toți copiii.

Urarea sinceră de final a adunat câteva lacrimi de bucurie  pe fețele celor prezenți:

SĂ NE  FIE CASA CASĂ, LUMINOASĂ ȘI FRUMOASĂ

SĂ NE-AJUNGĂ AZI ȘI MÂINE  BUCĂȚICA  CEA  DE PÂINE!

” Dascălii sunt cei care sădesc în sufletele  copiilor dragostea pentru tradiții și le pot dirija simțămintele spre calea cea dreaptă și bună, după îndemnul Domnului Iisus Hristos. Rămâne doar să fie implicați, creativi și exemple bune pentru învățăceii lor” a declarat Marioara Cernescu, inițiatoarea acestui proiect.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share