Ediția a II a a festivalului GAL FEST va avea loc anul acesta în Mintia. La eveniment pe lângă hunedoreni vor participa și reprezentanți din Calafat, Poarta Almajului, Clisura Dunării, Ceahlău.
Momentele artistice vor fi oferite de artiști locali, Ansamblul Alunelul din Galicea Mare, Ansamblul din Carononi- județul Caraș Severin, Ansamblul Leleșana, etc.
Vor mai avea loc demonstrații sportive, reconstituiri istorice, lansări de carte, degustări de produse tradiționale, etc.
„Susținerea producătorilor locali, a tradițiilor și obiceiurilor strămoșești se numără printre preocupările mele și ale echipei din conducerea CJ Hunedoara. Fără promovarea oamenilor care se străduiesc să mențină vii obiceiurile moștenite din străbuni, să ducă mai departe portul popular, rețetele și meșteșugurile vechi, ne-am pierde legătura cu trecutul și cu înaintașii noștri. Și ar fi mare păcat, deoarece copiii și nepoții noștri și-ar pierde, treptat-treptat, identitatea de neam.
După succesul de anul trecut al primei ediții a GAL Fest desfășurată în comuna Densuș, am hotărât să sprijin cât pot continuarea acestui proiect al Grupului de Acțiune Locală (GAL) Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor. Anul acesta, ediția a II-a a festivalului se va desfășura la Mintia, comuna Vețel, una dintre porțile de intrare în spectaculosul Ținut al Pădurenilor. Așadar, vă invit între 01 -03 iulie să fiți alături de producătorii locali din această microregiune și de invitații lor din țară. Programul pregătit de organizatori este unul bogat, din care nu lipsesc standurile cu produse specifice zonei, parada portului popular și folclorul tradițional” , transmite președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share