Garda de Mediu și Garda Forestieră – controale la trei agenți economici din Târgoviște

Vineri, 4 martie a.c., în intervalul orar 10:00-15:30, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu specialiști de la Garda de Mediu și de la Garda Forestieră au efectuat controale la trei agenți economici, din Târgoviște, ce au ca obiect prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, un agent economic a fost sancționat contravențional de către reprezentanții Gărzii de Mediu, cu amendă în valoare de 7.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția mediului.

Cel de al doilea agent economic  a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.500 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 28/1999. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu ar fi emis bonuri fiscale pentru întregul material lemnos livrat către diverși clienți.

Cel de al treilea agent economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea Legii nr. 171/2020. Totodată, au fost confiscați 11 metri cubi de material lemnos pentru care agentul economic nu a putut prezenta documente justificative de proveniență.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share