Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Găsirea unui job potrivit este un job în sine – Cum poți ajunge să lucrezi ce îți place

Motivele care te determină să pornești în căutarea unui loc de muncă nou sunt variate. Îți dorești un salariu mai mare, un domeniu mai captivant, un program flexibil sau pur și simplu, analizezi piața pentru a verifica cele mai noi oferte de job adecvate nivelului tău de pregătire. Indiferent în care dintre aceste situații te afli este esențial să știi din start că a căuta un job pliabil cerințelor și nevoilor personale este un job în sine. 

Cel mai recomandat ar fi să nu te oprești la prima variantă, să nu te descurajezi chiar dacă feedback-urile sunt negative. Poți în schimb să stabilești un anume interval pentru acest proces și fii activ în această direcție în fiecare zi. 

Iată cum poți ajunge să ai jobul mult visat: 

  • Analizează-ți CV-ul din postura unui șef 

Caută cel mai nou model de CV, actualizează-l și fii atent la detaliile esențiale. Apreciază propriul CV într-o manieră obiectivă, din perspectiva unui recrutor și fii cât se poate de critic. 

  • Fii transparent 

Statisticile arată că peste 70% dintre candidați exagerează informațiile din CV. Reține că nu merită să impresionezi la început printr-un CV supracalificat, deoarece este extrem de ușor să fii prins pe parcurs și asta te va descalifica în ochii angajatorului. Chiar dacă trec câteva luni și nu ești prins, activitatea ta pe viitor va dovedi că pregătirea din CV și cea din realitate nu coincid.  

Ești în căutarea unui loc de muncă? Iată oportunitatea mult așteptată! Dacă ți-ai pierdut locul de muncă privește acest lucru ca pe o șansă. Jobul anterior îți ocupa cea mai mare parte din timp și din cauza asta au scăpat neobservate noi oportunități corespunzătoare intereselor tale sau gradului tău de pregătire. 

Vezi care sunt tendințele pe piața muncii, ofertele disponibile, stabilește care sunt ariile de activitate care te motivează și acceptă noi provocări. Poți, de asemenea, să intri pe Jobby pentru a-ți găsi un job și începe de azi să îți valorifici inteligent abilitățile, aptitudinile și cunoștințele în domeniul corespunzător! 

  • Caută un job în industriile solicitate la momentul prezent 

Dacă nu dorești o pauză în carieră și industria în care activezi este blocată, atunci aruncă o privire în direcțiile unde cererea este în floare: comerț online, livrare la domiciliu, IT, curierat, sănătate, etc.

Nu uita de joburile remote care îți permit să lucrezi de acasă, indiferent de domeniul ales. Reprofilarea poate fi o alternativă provizorie sau oportunitatea de a găsi în sfârșit job-ul ideal.  

  • Nu aplica la întâmplare 

Verifică atent anunțurile și trimite CV doar acolo unde crezi că îndeplinești condițiile. Nu ignora nici joburile pentru care se cere experiență. Trimite CV-ul împreună cu o scrisoare de intenție în care să detaliezi ce te-ar putea recomanda pentru acel post (disponibilitate de a lucra în ture/temporar/voluntariat/sezonier, cunoașterea unui program pe calculator, a unei limbi străine etc.), în ciuda lipsei de experiență. 

  • Păstrează legătura cu recrutorii 

Dacă ai avut un interviu de angajare sau cunoști persoane care te-ar putea recomanda pentru un loc de muncă, atunci comunică-le în mod regulat interesul tău legat de firmă. 

Trimite un email și explică-i recrutorului cum ai putea îmbunătăți activitatea companiei. 

De exemplu, identifică o problemă și propune o rezolvare. E un mod practic de a te diferenția de restul candidaților. 

Când te afli în perioada depunerii de CV-uri este important să rămâi concentrat pe ce poți controla. 

Absența rezultatelor imediate nu trebuie să te alarmeze, deoarece obținerea unui loc de muncă este un drum anevoios, dar perseverența ta te va ajuta să te remarci din teancul de CV-uri. 

 

Sursa foto: pixabay.com 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share