Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Geo Badea: Bucegi Winter Race în Padina-Peștera. Ediția a XI-a

Ediția a XI-a a concursului de schi de tură Bucegi Winter Race tocmai s-a încheiat cu success în zona Padina-Peștera din Munții Bucegi, unde iubitorii de schii de tură s-au adunat la start, fie atrași de tradiția evenimentului, fie de peisajele de vis ale Bucegilor.

Felicitări, Salvamont Dâmbovița! Felicitări, Geo Badea!

Din motive de vreme nefavorabilă, traseul original a fost scurtat pentru a evita eventuale rătăciri sau accidentări și cum deviza noastră este “siguranță înainte de plăcere” am purces la un traseu mai scurt, cu 3 bucle a câte 4,2km fiecare și cu o diferență de nivel în urcare de 335m fiecare, numai bune cât să mulțumim tot poporul.

Startul s-a dat în bloc de lângă Refugiul Salvamont Dâmbovița, de unde s-a urcat până la confluența văilor Obârșie-Sugări, iar de aici a început urcușul un pic mai abrupt pe langa stâna din Sugări, Șaua Călugărului, Vârful Călugărului, de unde toți concurenții, cu mic cu mare, s-au încumetat în a coborî pe frumoasa Fața Mare.

Condițiile de schi au fost dintre cele mai bune, cu zapadă stabilă și plăcută la viraje si cum trebuia să apară ceva și pe sufletul nostru, mai spre final și-a făcut apariția și Soarele, prilej de bucurie mai ales pentru susținătorii care au stat cu sufletul la gură în așteptarea câștigătorilor. Și că tot veni vorba, au și început să apară, Preda Andrei, urmat de Jinga George și Surdu Constantin la masculin, Manea Andreea, Manea Cristina și Enache Alecsia, la feminin.

           Chiar dacă n au fost condiții meteo de dorit, asta nu a împiedicat pe cei pasionați de acest sport să participe la evenimentul cu numărul 11 Bucegi Winter Race, cursă devenită tradițională la nivel național și cu care s-a dorit în permanență să se popularizeze zona montană înaltă a județului Dâmbovița din Munții Bucegi, respectiv Padina-Peștera.

La final, plăcintele și prăjiturile oferite de #HappyDayTârgoviște, au îndulcit pe toată lumea, mai ales pe cei care păstrau cu sfințenie dieta.

Acest concurs a fost organizat de către Asociația Salvamont Dâmbovița, în parteneriat cu cațiva susținători fideli ai acestui eveniment.

Mulțumim în mod expres, voluntarilor implicați în organizarea acestui concurs, sponsorilor și partenerilor noștri.

CLASAMENTUL CURSEI:

https://time-it.ro/2021/bucegiwinterrace/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share