Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Geo Badea: Turiștii care încearcă muntele din teribilism pe trasee nemarcate pot deveni victimele propriilor imprudențe

In fiecare weekend, ca e vreme buna sau rea, sute de turisti se inghesuie in zona montana inalta a judetului Dambovita din Muntii Bucegi. Cea mai mare parte dintre ei, se deplaseaza regulamentar, pe trasee marcate. Din pacate mai sunt si exceptii si din ce in ce mai multe in aceasta perioada, ne informează Geo Badea.
Geo Badea
Turisti care se aventureaza din teribilism pe trasee nemarcate, foarte precar echipati si fara sa ceara informatii celor in drept sa le ofere. Ajunsi in situatii limita, apeleaza ca de obicei, ceea ce nu-i foarte rau, la autoritatile indreptatite sa-i ajute, bunaoara, Salvamont.
Asa s-a intamplat si astazi cand un turist din Bucuresti, dornic de aventura, a pornit din Zanoaga, chipurile, urmand o linie GPS, sa ajunga in Scropoasa pe un alt traseu, cu exceptia celui clasic de pe Valea Ialomitei. A urmat DJ 714 pe Orzea, pana in zona “La Table”, de unde a incercat o varianta mai abrupta, dar deosebit de periculoasa, care sa-l scoata direct in zona Scropoasa. N-a reusit, cum era si de asteptat, motiv pentru care a apelat prin 112, Salvamontul. Acesta, impreuna cu un echipaj de jandarmi de la postul Zanoaga, s-au deplasat in zona cu pricina, recuperandu-l in conditii de siguranta.
In tip ce urcau spre zona sigura, alte doua persoane, la fel de “bine echipate” incercau sa coboare pe acelasi traseu, fiind intorsi din drum la momentul potrivit
Pentru orice detaliu legat de traseele montane, marcate sau nemarcate din Muntii Bucegi, va rugam sa contactati Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Dambovita, sa aveti in permanenta, un telefon functional, echipament adecvat zonei de munte si sa urmariti in constant prognoza meteo.

SPJSS DB Telefon: 0726686685

Geo Badea
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">