Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Germania aduce contribuții majore la securitatea noastră comună”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit cu cancelarul Olaf Scholz la Berlin mulțumindu-i pentru rolul principal al Germaniei în NATO și pentru sprijinul acordat Ucrainei. „Germania aduce contribuții majore la securitatea noastră comună”, a spus Jens  Stoltenberg.

Secretarul general a salutat faptul că Germania își consolidează prezența în partea de est a Alianței prin desfășurarea unei brigade în Lituania; contribuțiile sale la Baltic Air Policing.  Germania a angajat 12.000 de soldați pentru Steadfast Defender,  cel mai mare exercițiu NATO de la Războiul Rece.

Sectetarul general a subliniat, de asemenea, importanța pe care, statul german îl oferă în sprijinul Ucrainei, menționând că Germania este cel mai mare contributor european de ajutor militar.

El a mulțumit Germaniei pentru decizia de a trimite un al treilea sistem Patriot în Ucraina, adăugând: „Cred cu tărie că alți Aliați ar trebui să urmeze exemplul Germaniei”. Acesta a salutat faptul că  și alți aliați au luat noi decizii, inclusiv Statele Unite, Regatul Unit și Țările de Jos, de a ajuta armata Ucrainei. „Este responsabilitatea noastră să transformăm rapid aceste contribuții în livrări”, a spus el.

„De asemenea, trebuie să rămânem vigilenți în ceea ce privește activitățile ruse ascunse în cadrul Alianței”, a spus dl Stoltenberg.

El a menționat că Germania a arestat persoane acuzate de spionaj și sabotaj și că autoritățile britanice au acuzat cinci persoane în legătură cu activități de stat ostile în folosul Rusiei. 

„Aliații NATO sunt solidari cu Germania și Regatul Unit”, a spus el. El a adăugat: „Asemenea acte sunt periculoase și inacceptabile. Nu ne vor descuraja să oferim sprijin Ucrainei și ne coordonăm îndeaproape în răspunsul nostru la orice act ostil împotriva aliaților NATO.”

Tot ieri, secretarul general s-a întâlnit cu parlamentari din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Apărare a Bundestagului german.

                             Joi, secretarul general a primit premiul Eric M. Warburg de la Atlantik-Brücke din Berlin

În discursul său, secretarul general a lăudat Berlinul pentru „construirea uneia dintre cele mai puternice și mai bine echipate forțe armate ale Europei”, spunând că „NATO se poate baza pe Germania”.  Jens Stoltenberg a avertizat că în Rusia de astăzi, „trecutul răsună puternic în prezent. Gândul este controlat, libertatea este restrânsă, opoziția este zdrobită.Pe măsură ce Rusia a devenit mai opresivă acasă, a devenit mai agresivă în străinătate”.

Secretarul general a subliniat necesitatea de a consolida descurajarea și apărarea Alianței, de a crește sprijinul pentru Ucraina și de a lucra cu prietenii din întreaga lume,  pentru  că NATO menține pacea și prosperitatea pentru un miliard de cetățeni ai săi.

Jens Stoltenberg a vizitat și  baza aeriană Laage, unde a zburat cu un Eurofighter german.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share