Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Germania: Manifestații față de încălcarea libertăților și a drepturilor

La Berlin şi Stuttgart au avut loc sâmbătă manifestaţii faţă de încălcarea libertăţilor şi a drepturilor din cauza măsurilor de protecţie în faţa noului coronavirus, informează DPA.Manifestații față de încălcarea libertăților

Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat în Berlin pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse de guvern pentru a stopa răspândirea virusului, în ciuda interdicţiei demonstraţiilor.

Protestul de la Berlin a fost organizat în faţa Volksbuehne, un teatru din centrul oraşului. Mulţi dintre cei prezenţi au fost împiedicaţi să ajungă în piaţa din faţa clădirii, încercuită de poliţie pentru a împiedica aglomeraţia.

Poliţia a folosit în mod repetat megafoane pentru a le cere protestatarilor să plece

Astfel de proteste au avut loc la Berlin în ultimele patru sâmbete. În această săptămână, 200 de poliţişti au fost dislocaţi pentru a face faţă evenimentului din centrul Berlinului, din cauza masurilor de izolare impuse de autoritati pe perioada pandemiei de COVID-19. “Imi vreau viata inapoi!” scria pe una dintre pancarte.

Peste 100 de manifestanti au fost ulterior retinuti de politisti, relateaza Reuters.

 “Libertatea nu e totul, dar totul fara libertate e nimic”

Protestatarii au strigat sloganuri precum “Protejati drepturile constitutionale”, “Libertatea nu e totul, dar totul fara libertate e nimic” sau “Tata, ce este acela un sarut?”.

Unii protestatari au incercat sa pastreze distanta de un metru intre ei, s-au asezat pe jos si au purtat masti, insa altii s-au strans in grupuri. Si oamenii legii au purtat masti, de asemenea.

La fel ca multe alte tari, Germania a impus restrictii in activitatea publica, din 17 martie, pentru a incetini raspandirea pandemiei de COVID-19.

Manifestații față de încălcarea libertăților și răspândirea fricii

Protestatarii au fluturat in maini un ziar – “Rezistenta democratica” – in care se afirma ca noul coronavirus este o incercare de intarire a puterii prin raspandirea fricii. Ziarul citeaza 127 de medici din intreaga lume care pun sub semnul intrebarii necesitatea carantinarii populatiei.

Purtatorul de cuvant al Politiei, Thilo Cablitz, a declarat ca distribuirea ziarului a fost permisa, dar nu si protestul.
“In timpul pandemiei si conform deciziilor actuale, suntem obligati sa prevenim adunarile publice”, a explicat el.
Curtea Constitutionala din Germania a decis la inceputul acestei luni ca oamenii au dreptul sa protesteze cu conditia sa pastreze distanta intre ei.

În Stuttgart, între 350 şi 500 de oameni s-au adunat în centrul oraşului pentru a protesta împotriva pierderii drepturilor lor fundamentale, au spus poliţia şi organizatorii.

Protestul a fost organizat de un grup numit ‘Querdenken’ şi şeful acestuia, Michael Ballweg, a spus că demonstraţia are în vedere drepturile de bază, precum dreptul de asociere şi libertatea de credinţă.

Aceasta a fost a treia demonstraţie de acest fel din Stuttgart. Protestul a fost iniţial interzis de municipalitate, dar acest lucru a fost apoi respins de Curtea Constituţională Federală”, conform stiripesurse.ro. Surse: Reuters, DPA, Mediafax

Distribuie acest articol Oficial Media
Share