05/12/2020

Gestionarea pandemiei de coronavirus la nivelul județului Timiș

Primarii localităților din  Timiș au fost convocați de către prefectul Liliana Oneț, la o ședință, desfășurată on-line, care a avut ca temă gestionarea pandemiei  de coronavirus la nivelul județului. La ședință au participat conducerea Direcției de Sănătate Publică, a Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și Inspectoratul de Jandarmi Judetean, reprezentanți ai Instituției Prefectului.

A fost prezentată situația epidemiologică la nivelul județului, precizându-se faptul că sunt, în această dimineață, 58 localități cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori și 29 localități cu rata de infectare între 1,5 și 3/1000 de locuitori.

Totodată, în județul Timiș sunt 10 localități în carantină. În acest context au fost abordate problemele din localitățile carantinate.

Prefectul Liliana Oneț a cerut primarilor din județul Timiș o implicare permanentă în rezolvarea problemelor locuitorilor, inclusiv prin ajutorarea persoanelor cu venituri reduse pentru a primi măști de protecție sau prin acordarea de ajutor pentru cetățenii în vârstă sau cu probleme de sănătate care nu pot merge să se aprovizioneze cu alimente. De asemena prefectul județului Timiș a solicitat primarilor să facă publică zilnic rata de infectare din localitate și numărul persoanelor confirmate de la nivelul unității adminstrativ teritoriale.

“Vă rog ca,  alături de consilierii locali și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, să vegheați la aplicarea tuturor măsurilor de prevenție și să țineți legătură în permanență cu cetățenii pentru a informa despre toate normele și măsurile care trebuie respectate, cu Instituția Prefectului Județul Timiș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ca, împreună, să putem lua cele mai bune decizii în lupta cu coronavirusul.” Nu în ultimul rând, prefectul județului Timiș a cerut primarilor să țină legătura, în permanență, cu reprezentanții cultelor religioase, care să promoveze în cadrul slujbelor măsurile de prevenție necesare.

Un ultim punct abordat în cadrul ședinței, s-a referit la piețele din județ, reieșind faptul că, la ora actuală, nu există piețe agroalimentare închise în unitățile administrative teritoriale din Timiș.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share