Ești fericitul posesor al permisului auto? Felicitări, sigur ești încântat și nerăbdător să pornești la drum. Înainte de a porni, credem că este important să aruncăm o privire la câteva sfaturi pentru șoferii începători.
Ești fericitul posesor al permisului auto? Felicitări, sigur ești încântat și nerăbdător să pornești la drum. Înainte de a porni, credem că este important să aruncăm o privire la câteva sfaturi pentru șoferii începători. Am creat un ghid care îți va spune tot ce trebuie să știi înainte de a pleca la drum.
Regulile de trafic mai presus de orice altceva
Asigură-te că înțelegi regulile de circulație înainte de a pleca la drum. Sunt situații unde, deși nu ai niciun semn, trebuie să acorzi prioritate de dreapta. În primul rând, pune-ți centura și asigură-te că toți pasagerii folosesc și ei centurile de siguranță.
La semafoarele intermitente, care fac la dreapta, te vei asigura și vei acorda prioritate. În cazul în care nu vrei să faci dreapta, nu ocupa banda.
Alege cu mare grijă locurile de parcare, pentru a nu risca să-ți ridice mașina. În general, adoptă un stil de condus inteligent și conștient!
Respectă indicatoarele rutiere
Este extrem de important să acorzi atenție semnelor rutiere. Cât de repede pot conduce? Pot să parchez aici? Am drept de trecere? Toate acestea sunt întrebări la care se poate răspunde dacă cunoști legislația foarte bine și acorzi atenție semnelor rutiere întâlnite în trafic.
Dacă vrei să mergi în afara localității, va trebui să ajustezi mașina la viteza corespunzătoare, dacă pe indicator vei avea 70 km/h, tu, fiind începător, vei merge cu 50 km/h și tot așa. Poate părea evident, dar este important să fii mereu vigilent în orice situație.
Cunoaște-ți bine mașina
Nu toate mașinile sunt la fel. Acesta este un sfat important pentru șoferii noi. Când intri într-un vehicul nou, familiarizează-te cu mașina înainte de a pleca. S-ar putea să realizezi că semnalizatoarele sunt în locuri diferite sau nu știi unde sunt luminile.
S-ar putea chiar să realizezi că această mașină este manuală și nu știi cum să conduci manual.
Pasagerii sunt responsabilitatea ta
Întotdeauna, viața ta și a celor din mașină depind de tine. După cum știm și suntem avertizați, conducerea poate fi periculoasă. Așa că pune-ți centura și concentrează-te la drum.
Este important să respecți toate regulile de conducere și să conduci cu atenție și în siguranță. Aceasta înseamnă să menții viteza potrivită, să îți verifici oglinzile retrovizoare și să sfătuiești pasagerii să poarte centurile.
Condu încet, nu te grăbi
Deși poate părea interesant să conduci rapid, este extrem de important să respecți limitele de viteză. Cu cât conduci mai repede, cu atât ai mai puțin timp pentru a frâna și cu atât va fi mai mare impactul.
Șoferii adolescenți au șanse mai mari să depășească viteza decât alte grupuri de șoferi, așa că respectă limita de viteză.
Nu conduce niciodată când ești obosit
Dacă ești prea obosit să conduci, stai acasă și așteaptă să pleci mai târziu. Trebuie să fii atent în timpul conducerii, așa că odihnește-te înainte de un drum lung.
Ignoră telefonul mobil în timp ce conduci
Astăzi, suntem cu toții mereu pe telefoanele noastre. Când te urci la volan, trebuie să fii concentrat la drum. Pune telefonul în geantă sau în spatele mașinii.
Aceeași regulă este valabilă și pentru ecranul multimedia, chiar dacă prietenii tăi te vor ruga să pui o anumită piesă sau să-ți arate un filmuleț viral. Înainte de drum, analizează traseele pe care le vei parcurge pentru a nu te distrage harta aplicației.
La fel și muzica din mașină te poate distrage, mai ales dacă volumul nu este unul potrivit. De multe ori credem că putem face mai multe sarcini, dar cercetările sugerează altceva.
Chiar dacă muzica ne încântă pe parcursul unei calatorii rutiere, s-ar putea să te distragă prin menținerea unui volumul mai mare. Acest lucru te poate face să nu auzi claxonatul sau sirenele.
Exersează abilitățile de parcare!
Chiar dacă este partea cea mai grea, nu intra în panică! Senzorii de parcare și camerele de parcare te pot ghida să parchezi mult mai ușor.
Fiind șofer nou, poți fi ușor acuzat dacă ai un accident. Este important să fii foarte precaut și o cameră de bord este una dintre măsuri. Aceasta va începe automat înregistrarea atunci când te urci în mașină și va înregistra tot traseul parcurs.
Sistemele de localizare prin GPS sunt echipate cu funcții inteligente precum detectarea impactului, modul de parcare, stocare nelimitată în cloud și multe altele. În calitate de șofer nou, camerele de bord te vor ajuta să conduci protejat.
Dacă simți că nu stăpânești foarte bine mașina, poți ruga părinți sau persoanele experimentate să te ghideze pe traseu, până devii mai relaxat. Sistemul de monitorizare poate trimite alerte familiei tale în cazul în care ai nevoie de ajutor sau chiar autorităților în cazul unui furt.
Sperăm că ai învățat ceva despre obiceiurile de conducere în siguranță. În general, îți recomandăm să acorzi multă atenție drumului, să exersezi mult și să instalezi un localizator GPS auto CargoTrack.
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara