Girocenii pot vota un proiect care va stabili cum trebuie să arate un drum civilizat

În cadrul primului proces de bugetare participativă, locuitorii din Giroc pot vota un proiect care își propune să stabilească un standard de construire al unui drum.

„Ideea s-a născut din dezamăgirea repetată cauzată de lucrări neconforme, lipsite de uniformitate și uneori lipsite de logică. În România, dacă se toarnă asfalt, înseamnă că s-a făcut un drum, nu se construiește integrat. Se consumă bani cât pentru un drum civilizat asa cum vedem în străinătate dar ne alegem cu infrastructură de lumea a treia” spune Răzvan Constantin, inițiatorul proiectului pilot.

Dacă va întruni suficiente voturi pentru a obține finanțare, proiectul va asigura realizarea documentației tehnice necesară modernizării rețelei de drumuri de interes local. În viziunea inițiatorului, zona din imediata vecinătate a unui drum nu ar trebui să aibă aspect de maidan, iar trotuarele și pistele de biciclete ar fi bine să fie abordate integrat.

Descrierea proiectului se poate vizualiza aici: https://www.giroc.ro/bugetare-participativa/proiecte/1389-proiect-pilot-realizare-modernizare-infrastructura-rutiera-ciclism-si-trafic-pietonal-cu-facilitati-complementare-comuna-giroc

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share