Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Grădinița Rază de Soare, cea mai mare din județul Dâmbovița, reabilitare și modernizare după 40 de ani

La Grădinița ”Rază de Soare” – nr. 8, din Târgoviște, se derulează în prezent lucrări de reabilitare, modernizare și extindere în urma unui proiect depus pe fonduri europene, axa 4, dezvoltare durabilă. Investiția se va finaliza luna viitoare, atunci când cei mai mici dintre beneficiari se vor întoarce într-o locație mai aproape de nevoile și cerințele lor.
În cadrul conferinței de presă, care a avut loc astăzi la sediul unității de învățământ, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarul Monica Ilie, a oferit mai multe detalii cu privire la schimbările aduse, cu precizarea că de aproape 40 de ani nu au mai fost făcute intervenții majore.

 ”Grădinița Rază de Soare este cea mai mare din județ, găzduiește peste 400 de copii. Proiectul are o valoare de peste 12 milioane de lei, cu finanțare europeană, prin care, această unitate de învățământ preșcolar se va transforma. Au fost refăcute grinzile, stâlpii, s-au pus pardoseli noi. Tâmplărie de calitate. Eu sunt încântat de cum arată noua grădiniță.

  • Au fost reabilitate corpurile existente, s-a construit un corp nou, s-au refacut instalațiile, s-a schimbat tâmplăria, s-a refăcut locul de joacă și împrejmuirea. Practic este o locație nouă față de cea din trecut. Și eu am mers la această grădiniță acum 40 de ani și ea arăta la fel și în prezent.
  • Dotările sunt foarte moderne: camere de luat vederi, instalații anti-incendiu, modul de comunicare în fiecare sală de clasă, este cel mai mare loc de joacă de la o grădiniță din municipiul Târgoviște. Suprafața desfășurată este de 3500 mp”, a explicat Daniel Cristian Stan.

Edilul a mai precizat că încă 4 unități de învățământ din municipiul Târgoviște au primit finanțare prin PNRR, este vorba de Grădinița nr.2, Grădinița nr.11, Școala ”Grigore Alexandrescu”, nr.9 și un corp de clădire de la ”Ion Heliade Rădulescu”.

Per total 30 de milioane de lei pe cele patru investiții și sperăm ca până la finalul anului să începem lucrările și acolo.
Mă bucur că reușim să acoperim toate lipsurile pe care le avem în infrastructura educațională, pe care încă le avem. Și la Școala ”Radu cel Mare” vor începe lucrările, mai sunt proiecte pe POR pentru Școala nr.1 și Colegiul Economic ”Ion Ghica”și Școala nr.2, se vor deschide mai tarziu axele de finanțare. Anul acesta se vor finaliza lucrările la Școala nr.6, Tudor Vladimirescu, la fel de veche de 30 de ani. Prin urmare, se anunță un an bun pentru municipiul Tărgoviște și pentru investițiile din domeniul educației”, a subliniat primarul Daniel Cristian Stan.

Grădinița Rază de Soare înainte de începerea lucrărilor de reabilitare
Distribuie acest articol Oficial Media
Share