Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Guvernul a aprobat majorarea salariilor bugetarilor

ciolos

Guvernul a aprobat marti, 5 aprilie, în şedinţă, ordonanță de urgență care „echilibrează” salariile bugetarilor. Astfel, fondul de salarii la stat creşte în medie, cu 5%, urmând ca aproximativ jumătate dintre bugetari să beneficieze de majorările salariale care ar urma să se aplice de la 1 august. Pentru unele categorii de bugetari, majorarile ar putea fi mai consistente. De exemplu, in cazul asistentilor sociali s-ar putea ajunge la cresteri de pana la 20%.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, majorarea cea mai semnificativă este în cazul asistenţilor sociali – până la 20%, în vreme ce în cazul altor categorii este vorba de sume modice (1%). ”Majorările sunt până la 20%, de exemplu, la asistenţi sociali. Sigur, în alte categorii sunt mult mai reduse, sunt mai degrabă modice, intrăm pe 1%, dar avem aceste majorări pe toate clasele salariale. Pe medie vorbim de o creştere salarială, pe fondul de salarii, undeva la 5%.

 

Referitor la legea salarizării, premierul Cioloş a declarat: „Avem o dată soluţia aceasta a mobilizării resurselor bugetare până în 2020, limitate aşa cum sunt, şi să vedem ce putem face cu ele şi să gândim o lege pe patru ani pornind de la un nivel de salariu minim şi de acolo în sus să vedem ce şi unde putem reechilibra lucrurile sau o altă abordare la care ne gândim la fel foarte serios

Ordonanţa vine după o creştere salarială pe tot sectorul public de 10% şi să nu uităm că de la 1 mai vorbim de un nou salariu minim pe economie. Actualizarea datelor se bazează pe salariul minim de 1250 de lei, care intră în vigoare de la 1 mai. Deci toate datele de majorare pe care le anunţăm se raportează la salariul minim de 1250, nu la cel existent în plată astăzi, în luna aprilie”, a precizat Suciu.

Se aplică de la 1 august, prima plată se va face pe 1 septembrie”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Suciu: O bună parte din banii necesari pentru majorări vor veni din dividendele companiilor de stat
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie acest articol Oficial Media
Share