Guvernul Orban a trecut cu 240 de voturi

Guvernul Orban! S-a terminat votul din Parlament! Avem un nou cabinet! Guvernul a trecut! Ludovic Orban, noul premier al României: ”Aveți încredere în noi!”

Guvernul Orban a trecut, luni, cu 240 de voturi „pentru”. Deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și programul de guvernare al PNL.

Cine a votat Guvernul Orban:

PNL 96, USR 40, UDMR 30, ALDE 22, PMP 18, Minoritati 17, Neafiliati 5, PSD 5, PRO Romania 7.

UPDATE 17:00: Elena Hărătău, Cristina Burciu și Eugen Gioancă sunt parlamentarii PSD care au votat pentru învestirea Guvernului Orban, notează Hotnews. În luna iunie, Eugen Gioancă a preluat mandatul lăsat liber de Claudiu Manda, care a devenit europarlamentar ales pe listele PSD.

Update 12:46: Șapte aleşi de la Pro România ar urma să încalce decizia lui Victor Ponta şi să voteze Guvernul Orban. Este vorba de un grup format în jurul lui Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.

Semnalul a fost dat de fostul premier Mihai Tudose, actual europarlamentar, care a anunţat că nu este de acord cu decizia lui Victor Ponta, iar partidul ar trebui să voteze Guvernul Ludovic Orban.

Profeția lui Traian Băsescu, înainte de votul de azi: ”Dacă Guvernul trece, Iohannis e deja preșdinte.”

Miniștrii Guvernului Orban: 3 din 16 au primit aviz negativ

Marţi şi miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Orban au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, 3 din cei 16 primind aviz negativ de la parlamentari. Astfel, Florin Cîţu – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Ion Ştefan – propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Violeta Alexandru – propusă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale au primit aviz negative.

Cei care au primit vot favorabil în comisiile parlamentare sunt: Marcel Vela – propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Ioan Marcel Boloş – propus pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, Victor Costache – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu – propus pentru funcţia de ministru al Culturii, Monica Anisie – propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, Bogdan Aurescu – propus la Ministerul Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu – propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode – propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Virgil Popescu – propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Nechita Adrian Oros – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Costel Alexe – propus pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ionuţ Stroe – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Avizul comisiilor la audierea miniştrilor propuşi este consultativ.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share