Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Hunedoara va avea mai multe puncte gastronomice locale

Participanții la cursul de formare profesională destinat persoanelor care vor înființa „Puncte Gastronomice Locale” au primit ieri diplomele de absolvire și vor avea dreptul să înființeze și să deservească aceste tipuri de investiții în turismul rural.
Prefectul Călin Petru Marian, aflat la festivitatea înmânării diplomelor, i-a felicitat pe participanți pentru parcurgerea orelor teoretice și practice, dar și pentru intențiile lor, ca acum, după absolvirea cursului și primirea atestatelor, să deschidă pentru public aceste tipuri de puncte de atracție turistică ce vor promova gastronomia tradițională și obiceiurile frumoasei zone de la poalele Retezatului.
Cursul gratuit s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei Sântămăria Orlea și a fost organizat de Agenția Națională a Zonei Montane, prin Centrul Regional de Dezvoltare Montană nr. 4 Hațeg împreună cu Oficiul Regional de Dezvoltare Montană Hunedoara și A.N.S.V.S.A.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice cu care, aceștia vor colabora.
”I-am felicitat pe participanții la cursul de formare profesională destinat persoanelor care vor înființa „Puncte Gastronomice Locale” și care vor deschide pentru public aceste tipuri de puncte de atracție turistică ce vor promova gastronomia tradițională și obiceiurile frumoasei zone de la poalele Retezatului”, a ținut să transmită și Radu Barb, Director General al DGAMPT Hunedoara.
Turiștii care ajung în județul Hunedoara se vor bucura de acum înainte de produse tradiționale degustate în gospodăriile localnicilor, dar în cadru organizat.
„Punctele gastronomice locale” (denumite în continuare PGL) sunt obiective reprezentate de bucătăriile particulare, unde se prepară alimente după rețete culinare specifice zonei, ce sunt servite direct către consumatorul final. Aceste obiective se regăsesc în incinta exploatațiilor familiale din mediul rural, fermelor de animale, fermelor agricole, stânelor, adăposturilor pescărești, stupinelor, cramelor, fermelor agricole, păstrăvăriilor, fondurilor de vânătoare etc, unde se desfășoară una sau mai multe activități conexe cu producția primară (producția de lapte, producția de ouă, producția de miere, creșterea păsărilor/iepurilor,
sacrificarea păsărilor/iepurilor în fermă, pescuitul, acvacultura, vânătoarea, cultivarea plantelor, etc)
Distribuie acest articol Oficial Media
Share