Diabetul este o afecțiune cronică ce afectează milioane de oameni din întreaga lume. Tratamentul acestei boli necesită o atenție deosebită, atât din prisma consumabilelor utilizate, cât și a tratamentelor ce se administrează. Pornind de la teste de monitorizare a glicemiei, la seringi și ace pentru insulină, consumabilele joacă un rol foarte important pentru sănătatea pacienților cu diabet.
Descoperă care sunt elementele pe care cadrele medicale trebuie să le folosească în tratarea pacienților diabetici
- Seringi de insulină
Pacienții cu diabet zaharat de tipul 1 sau cei cu diabet de tipul 2 care necesită terapie cu insulină se bazează pe administrarea precisă a acestei substanțe. Diabetologii recomandă diferite tipuri de insulină, în funcție de nevoile fiecărui pacient. Pentru a administra tratamentul, seringile pentru insulină de la Vetro sunt disponibile pentru a fi utilizate imediat. Acestea sunt special create pentru a permite dozarea precisă și administrarea sigură.
- Glucometre și benzi de testare
Odată ce un pacient este diagnosticat cu această boală metabolică, este necesară măsurarea glicemiei în mod constant. Pentru a efectua aceste măsurători, diabetologii utilizează glucometre, adică dispozitive portabile care oferă instantaneu o valoare a glucozei din sânge. Pentru a efectua aceste teste, benzile de testare speciale sunt utilizate în combinație cu glucometrele. Se aplică o mică picătură de sânge (de regulă din buricul degetului) pe bandă și rezultatul este furnizat în scurt timp.
- Pompe de insulină
O alternativă la administrarea de insulină cu seringi este utilizarea pompelor. Aceste dispozitive mici și portabile livrează insulină continuu în organism printr-un cateter montat sub piele.
Pentru pacienții care necesită o gestionare precisă a dozelor de insulină și o flexibilitate crescută în programarea administrării, pompele de infuzie a insulinei sunt o opțiune bună de luat în calcul. Aceste dispozitive pompează insulina sub formă de doze mici și precise, programate de pacient sau de diabetolog, oferind un control mai bun al nivelului de glucoză în timpul zilei.
- Medicamente cu administrare orală
În cazul diabetului de tip 2, medicii pot prescrie medicamente orale pentru a ajuta la controlul nivelului de glucoză din sânge. Aceste medicamente acționează în diferite moduri, precum creșterea sensibilității la insulină, reducerea absorbției glucozei din intestine sau stimularea pancreasului pentru a produce mai multă insulină.
- Teste de monitorizare a funcției renale și a nivelului de lipide
Diabetul poate afecta și alte sisteme ale corpului, iar rinichii și sistemul cardiovascular sunt cu atât mai sensibili. Diabetologii monitorizează, de asemenea, funcția renală și nivelurile de lipide din sânge pentru a identifica și gestiona eventualele complicații asociate diabetului.
- Planuri de nutriție și programe de exerciții
În plus față de consumabile, personalul medical lucrează cu pacienții pentru a dezvolta planuri de nutriție personalizate și programe de exerciții fizice. Aceste programe sunt create pentru a ajuta la controlul nivelurilor de glucoză din sânge, menținând în același timp o greutate sănătoasă și susținând starea de bine generală a organismului.
În final, se poate spune că toate elementele pe care diabetologii le utilizează în managementul bolii de care pacienții lor suferă sunt indispensabile. Indiferent de severitatea bolii, aceasta poate fi ținută sub control eficient, având la îndemână articolele necesare.
Poză de Nataliya Vaitkevich pe Pexels.com
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Adevărul despre moarte. Bob Monroe și experiențele sale de a ieși din corpul fizic