Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Iată care sunt articolele de care medicii au neapărată nevoie pentru monitorizarea și tratarea pacienților cu diabet

Diabetul este o afecțiune cronică ce afectează milioane de oameni din întreaga lume. Tratamentul acestei boli necesită o atenție deosebită, atât din prisma consumabilelor utilizate, cât și a tratamentelor ce se administrează. Pornind de la teste de monitorizare a glicemiei, la seringi și ace pentru insulină, consumabilele joacă un rol foarte important pentru sănătatea pacienților cu diabet. 

Descoperă care sunt elementele pe care cadrele medicale trebuie să le folosească în tratarea pacienților diabetici

  • Seringi de insulină

Pacienții cu diabet zaharat de tipul 1 sau cei cu diabet de tipul 2 care necesită terapie cu insulină se bazează pe administrarea precisă a acestei substanțe. Diabetologii recomandă diferite tipuri de insulină, în funcție de nevoile fiecărui pacient. Pentru a administra tratamentul, seringile pentru insulină de la Vetro sunt disponibile pentru a fi utilizate imediat. Acestea sunt special create pentru a permite dozarea precisă și administrarea sigură.

  • Glucometre și benzi de testare

Odată ce un pacient este diagnosticat cu această boală metabolică, este necesară măsurarea glicemiei în mod constant. Pentru a efectua aceste măsurători, diabetologii utilizează glucometre, adică dispozitive portabile care oferă instantaneu o valoare a glucozei din sânge. Pentru a efectua aceste teste, benzile de testare speciale sunt utilizate în combinație cu glucometrele. Se aplică o mică picătură de sânge (de regulă din buricul degetului) pe bandă și rezultatul este furnizat în scurt timp.

  • Pompe de insulină

O alternativă la administrarea de insulină cu seringi este utilizarea pompelor. Aceste dispozitive mici și portabile livrează insulină continuu în organism printr-un cateter montat sub piele.

Pentru pacienții care necesită o gestionare precisă a dozelor de insulină și o flexibilitate crescută în programarea administrării, pompele de infuzie a insulinei sunt o opțiune bună de luat în calcul. Aceste dispozitive pompează insulina sub formă de doze mici și precise, programate de pacient sau de diabetolog, oferind un control mai bun al nivelului de glucoză în timpul zilei.

  • Medicamente cu administrare orală

În cazul diabetului de tip 2, medicii pot prescrie medicamente orale pentru a ajuta la controlul nivelului de glucoză din sânge. Aceste medicamente acționează în diferite moduri, precum creșterea sensibilității la insulină, reducerea absorbției glucozei din intestine sau stimularea pancreasului pentru a produce mai multă insulină.

  • Teste de monitorizare a funcției renale și a nivelului de lipide

Diabetul poate afecta și alte sisteme ale corpului, iar rinichii și sistemul cardiovascular sunt cu atât mai sensibili. Diabetologii monitorizează, de asemenea, funcția renală și nivelurile de lipide din sânge pentru a identifica și gestiona eventualele complicații asociate diabetului.

  • Planuri de nutriție și programe de exerciții

În plus față de consumabile, personalul medical lucrează cu pacienții pentru a dezvolta planuri de nutriție personalizate și programe de exerciții fizice. Aceste programe sunt create pentru a ajuta la controlul nivelurilor de glucoză din sânge, menținând în același timp o greutate sănătoasă și susținând starea de bine generală a organismului.

În final, se poate spune că toate elementele pe care diabetologii le utilizează în managementul bolii de care pacienții lor suferă sunt indispensabile. Indiferent de severitatea bolii, aceasta poate fi ținută sub control eficient, având la îndemână articolele necesare.

Poză de Nataliya Vaitkevich pe Pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share