Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Imbunatateste-ti viata! 10 lucruri obligatorii pentru fiecare zi

Munca de birou, task-urile obligatorii, treburile casnice pot pune presiune asupra ta, facandu-te sa te pierzi in furtuna grijilor si a responsabilitatilor. Nu uita ca dragostea de sine este esentiala in relatiile cu cei apropiati. Comportamentul tau va depinde de starea ta de spirit, pentru care motiv  va trebui sa te reincarci cu fericire pentru a-ti trata apropiatii cu dragostea si bunatatea pe care le merita.

Iata cele 10 lucruri dovedite stiintific pentru a-ti imbunatatii calitatea vietii:

1. Petrece timp in natura

Probabil ca subestimezi importanta bailor de natura, in detrimentul timpului petrecut in fata monitorului sau a televizorului. Timpul petrecut in natura reduce nivelul stresului, iti imbunatateste atat  creativitatea cat si memoria, putand chiar sa te ridice deasupra propriilor asteptari.

  2. Exerseaza!

Desi cu totii cunoastem importanta activitatii fizice, putini sunt cei ce practica un sport, punand miscarea pe primul loc. In afara nenumaratelor beneficii pentru sanatate, exercitiul fizic te poate face mai destept, poate imbunatati calitatea somnului, iti poate creste libidoul si, nu in ultimul rand, te poate face sa te simti bine in pielea ta. Un studiu de la Harvard desfasurat pe o perioada de 70 de ani a identificat exercitiul fizic drept unul dintre secretele unei vieti bune.


3. Petrece timp cu familia si prietenii

Expertul Harvard, Daniel Gillbert, a identificat acest factor ca una dintre cele mai mari surse de fericire a vietii umane. Relatiile valoreaza mai mult decat credem ( aparent, contravaloarea a mai mult de 131, 232 de dolari in plus pe an! ) Lipsa vietii sociale te poate face sa te simti slab intelectual si te poate ucide. Singuratatea poate duce la atac de cord, atac cerebral si diabet. Cei mai batrani indivizi ai planetei pun foarte mare accent pe implicarea sociala si pe relatii stranse. Impartaseste vestile bune cu apropiatii tai si raspunde cu entuziasm vestilor lor bune.

4. Exprima gratitudine

  • Te va face mai fericit
  • Iti va imbunatati relatiile cu cei dragi
  • Te va face un om mai bun
  • Poate imbunatati vietile tuturor celor din jurul tau

5.Mediteaza

Meditatia poate spori fericirea, te poate aduce mai aproape de sensul vietii tale, crescandu-ti atentia fata de detalii, in timp ce iti va reduce furia, depresia si oboseala. Efecte similare poate avea rugaciunea – chiar daca nu esti o persoana religioasa.

 6. Dormi destul

Nu poti sa trisezi cand vine vorba de somn. Cu siguranta lipsa odihnei  te va afecta. Oboseala iti va crea un discomfort capabil sa iti inhibeze fericirea. Lipsa de somn este egala cu probabilitatea de a te imbolnavi. Deciziile importante pot astepta pana a doua zi, aceasta atitudine favorizand alegerea perfecta. Lipsa de somn poate provoca comportamente contrare legilor eticii.

 7. Provoaca-te singur

Invatarea unei limbi straine iti poate “ascuti” mintea. Lectiile de muzica sporesc inteligenta. Atunci cand iti pui la indoiala propriul crez, iti  intaresti mintea. Imbunatatirea vointei nu iti va rapi mai mult de cateva minute pe zi, fiind mai responsabila de succesul tau decat IQ-ul! Ce va fi mai dureros la batranete decat sa privesti inapoi catre toate ocaziile pe care le-ai ratat si la educatia careia nu i-ai acordat importanta pe care ar fi meritat-o?

8. Razi!

Oamenii care se folosesc de umor pentru a face fata situatiilor stresante au sisteme imunitare mai bune, un risc redus al atacului de cord si cerebral, si traiesc mai mult. Umorul ar trebui sa iti fie vitamina zilnica fara prescriptie medicala. Doar amintindu-ti momente amuzante iti poti imbunatatii relatia de cuplu. Umorul are nenumarate beneficii.

9. Atinge pe cineva

Atingerile pot reduce stresul, imbunatati munca de echipa si te pot ajuta sa fii convingator. Imbratisarile te fac mai fericit. Sexul poate ajuta in prevenirea cancerului si a atacurilor de cord, iti poate imbunatati sistemul imunitar si iti poate prelungi viata.

10. Fii optimist!

Optimismul merge mana in mana cu sanatatea, putandu-ti prelungi viata. Armata se bazeaza pe cresterea rezistentei mentale prin optimism. Increderea ridicata in sine iti poate imbunatati performantele.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share