Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

In memoriam DUMITRU BĂLAȘA-PATRIARHUL DE DRĂGĂȘANI -părintele DACOLOGIEI

Anul acesta se împlinesc 110 ani de la nașterea celui care a fost preotul, cercetătorul și istoricul Dumitru Bălașa, supranumit și PATRIARHUL DE DRPGAȘANI.
S-a născut în data de 1 august 1911 și a decedat la 22 decembrie 2002.
Cu această ocazie Arhiepiscopia Râmnicului, Forumul Cultural a! Râmnicului, Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria, Fundația Ortodoxă Ieromonah Arsenie Boca din Alba Iulia , Fundația Culturală Sfântul Antim Ivireanul, Asociația Seniorilor din Vâlcea, Parohia Râureni  vor organiza  un eveniment cultural în memoria marelui preot. Va fi cea de-a XV a  ediție.
Sâmbăta  31 iulie începând cu orele 10.30 la Mănăstirea Sf. Antim Ivireanu- Troianu din Râmnicu- Vâlcea  va avea loc  slujba parastasului în memoria tuturor  personalităților vâlcene  precum și un colocviu în care va fi evocată activitatea distinsului preot și cercetor DUMITRU BĂLAȘA.
Dintre cărțile  marelui istoric amintim:  Dacii- de-a lungul mileniilor, Țara Soarelui sau Istoria Daco- românilor  Marele Atentat al Apusului Papal, De la Zamolxe la Isus Cristos, Fericiți cei Prigoniți, etc.
 La Congresul Internațional al Dacologiei ținut la Craiova,  părintele Patriarh de Drăgășani Dumitru Bălașa a fost numit Părintele Dacologiei.
 ”În orașul  Drăgășani în cimitirul ETERNITATEA avem înhumat o mare personalitate internațională. Un om de cultură pentru care ar trebui să facem  mult mai mult…. De ani buni solicit în numele Asociației Rusidava Culturală să fim sprijiniți, chiar și financiar, pentru a scoate în evidență scrierile lui Dumitru Bălașa, pentru a aniversa și comemora pe marele istoric drăgășănean. Poate va veni o zi în care,  Consiliul Local, Primăria, Comisia de Cultură vor colabora și vor susține activitățile culturale ale Asociației Rusidava Culturală” a ținut să ne declare președintele asociației, scriitorul Marian Bărăscu.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">