În parcul UNESCO -ȚARA HAȚEGULUI vor ajunge anul viitor 200 de cercetători europeni

”Vom găzdui cel mai important eveniment de primăvară al Rețelei Europene a Geoparcurilor, care va avea loc în perioada 27 – 31 martie 2023.
În Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului vor ajunge în jur de 200 de specialiști și experți din geoparcurile europene, iar tema principală de discuție va fi ”Dezvoltarea durabilă” . Am ridicat puțin cortina și i-am invitat pe participanții la conferința EGN, desfășurată săptămâna trecută, în Geoparcul Internațional UNESCO Sesia Val Grande (Italia), să arunce o privire asupra geoparcului nostru.” transmit organizatorii.

ȚARA DINOZAURILOR PITICI este primul teritoriu din țară recunoscut de UNESCO pentru modul creativ de valorificare turistică, educațională și științifică a unui patrimoniu geologic și cultural deosebit.Acesta se  găsește  în sud-vestul Transilvaniei, în Țara Hațegului din județul Hunedoara. Practic, pe oriunde vă veți plimba prin Țara Hațegului, sunteți în Geoparc și într-un sit UNESCO. Este un teritoriu aparte care vă invită să parcurgeți un veritabil Drum prin vremi, prin istoria planetei Pământ: Vremea primelor roci, apărute acum 600 de milioane de ani, Vremea Oceanului Tethys și a Insulei Dinozaurilor pitici, Vremea formării Munților Retezat, Șureanu și Poiana Ruscă, Vremea ultimei glaciațiuni, Vremea primilor oameni, Vremea dacilor și a romanilor, Vremea cavalerilor, a castelelor și a bisericilor din piatră, Vremea noastră, a celor din prezent. Universitatea din București este cea care asigură administrarea acestui sit UNESCO, coordonând și derulând activități de cercetare, educație, interpretare și promovare a Geoparcului. Vânzarea sau distrugerea fosilelor și mineralelor nu sunt permise în geoparc. Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului este un laborator în aer liber pentru educația formală și nonformală, având drept grupuri țintă elevii și studenții. Geoparcul este în același timp un spațiu care oferă vizitatorilor de toate vârstele o experiență plăcută de înțelegere și interpretare a naturii și a valorilor culturale.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share