Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”În PSD-ul de astăzi punem oamenii pe primul loc, în tot ceea ce facem”

Partidul Social Democrat și PES activists România au organizat vineri, 31 martie 2023, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian“, un eveniment dedicat celebrării a 130 de ani de la crearea primului partid social democrat din România, la București.

Evenimentul a reunit 1.000 de militanți și simpatizanți PES și PSD din toată țara, membri ai conducerii ai Partidului Social Democrat, în frunte cu preşedintele Marcel Ciolacu, prim-vicepreședinții Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, miniștrii Lucian Romașcanu, Alexandru Rafila, Adrian Câciu, Petre Daea și Florin Spătaru, membri marcanți ai Partidului Socialiştilor Europeni, Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, și Giacomo Filibeck, secretar general executiv, exponenți ai mediului sindical, reprezentanţi ai mediului academic, exponenţi ai mediului asociativ, dar şi reprezentanți ai mass-media.

În deschiderea reuniunii preşedintele-coordonator al PES activists România a evocat contribuția substanțială a social democraților români la dobândirea drepturilor sociale, promovarea justiției sociale și a egalității de șanse între femei și bărbați, precum și rolul hotărâtor pe care personalități istorice ale stângii l-au avut la înfăptuirea Marii Uniri, opunându-se ulterior doctrinelor legionare şi comuniste, respectiv prin eforturile realizate în vederea renașterii democrației românești după Revoluția din 1989, respectiv pentru aderarea României la NATO și Uniunea Europeană.

”Sunt mândru că PSD reprezintă progres și modernitate. Că și astăzi PSD-ul este dedicat apărării democrației și a drepturilor celor vulnerabili, dar și un susținător asumat al femeilor și bărbaților care muncesc. Mai mult, în PSD-ul de astăzi punem oamenii pe primul loc în tot ceea ce facem: în lupta noastră pentru dreptate socială, egalitate economică și respect pentru istoria și valorile noastre.(…)

România trebuie să continue să crească economic, pentru a putea oferi bunăstare tuturor cetățenilor săi. Iar noi, la PSD, nu ne-am ferit niciodată de această responsabilitate. Indiferent cât de grele au fost vremurile. Ne-am asumat guvernarea după ce unii – care își spuneau ”salvatori” – au dat bir cu fugiții, lăsând țara îngropată în datorii uriașe. Ne-am asumat guvernarea în plină criză sanitară, economică, energetică și socială. Ne-am asumat totul pentru că aceasta era singura posibilitate de a-i ajuta în mod concret pe români în acele momente grele! De când ne-am alăturat Coaliției, am demonstrat că putem guverna, că luptăm  pentru lucrurile în care credem și că putem obține rezultate” a spus liderul social democrat Marcel Ciolacu.

”Social democrații și-au respectat întotdeauna principiile și au contribuit decisiv la dezvoltarea și la stabilitatea României.
I-am omagiat pe cei care au scris istoria social democrației în țara noastră, precum Ioan și Sofia Nădejde, Vasile Morțun, Constantin Dobrogeanu-Gherea, Ioan C. Frimu, Constantin Titel Petrescu, George și Tatiana Grigorovici, Ion Flueraș sau Iosif Jumanca, întrucât ne mândrim cu trecutul nostru și dorim să ducem mai departe această moştenire de excepţie, pentru a proiecta un viitor mai bun pentru români” a ținut să transmită și europarlamentarul Victor Negrescu.

 

Prezent la eveniment,  vicepreședintele  Comisiei Europene a vorbit despre actualele provocări cu care, Uniunea Europeană se confruntă, despre criza mediului înconjurător care ne amenință supraviețuirea, despre amenințările lui Putin, etc.

”Suntem în mijlocul unei revoluţii industriale în care se schimbă totul în economia noastră, în modul în care producem, în modul în care muncim, în modul în care relaţionăm cu alţii.Care este lupta viitorului, care este satisfacţia pe care o avem astăzi? Cred că suntem în mijlocul unei alte revoluţii industriale. Ne confruntăm cu multe crize. Am vorbit despre amenințările  care vin din partea lui Putin, dar suntem şi într-o revoluţie industrială în care se schimbă totul în economia noastră, modul în care producem, modul în care muncim, modul în care relaţionăm cu alţii. Există şi foarte multe diferenţe geopolitice, apar puteri noi, unele ţări puternice în trecut scad din importanţă, deci avem multe provocări, multe ameninţări şi cea mai mare provocare este faptul că,  ajungem la limita planetei noastre.

Criza actuală legată şi de criza mediului înconjurător ne ameninţă supravieţuirea şi cred că ar trebui să vorbim mai mult despre asta, nu mai puţin. Cred că ar trebui să fie o temă a mişcării noastre social-democrate. Oamenii obişnuiţi, oamenii muncitori care depind de locul lor de muncă şi fermierii care depind de culturi, ei nu au unde să se ducă şi dacă nu avem grijă de această criză climatică şi dacă nu împiedicăm creşterea temperaturii cu mai puţin de 2 grade, vor exista revolte peste tot, industriile vor trebui să se mute şi abordarea crizei climatice, această revoluţie climatică, ameninţările lui Putin, toate aceste lucruri sunt lucruri cu care generaţia noastră trebuie să aibă de-a face şi trebuie să gestionăm aceste lucruri acum”a spus celor prezenți vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Partidul Social Democrat  este un partid cu oameni de credință, cu respect și simț de responsabilitate față de copiii , tinerii , pensionarii și cetățenii din România!

LA MULȚI ANI, TUTUROR LIDERILOR ȘI MEMBRILOR PSD!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share