ÎN SALA UNIRII DIN ALBA IULIA se va semna mâine acordul de parteneriat dintre UE ȘI ROMÂNIA

În anul centenar al Încoronării Regilor României, în Sala Unirii, se va semna Acordul de Parteneriat dintre Uniunea Europeană și România, în baza căruia țara noastră va beneficia de resurse financiare nerambursabile în valoare de 31,5 miliarde euro, bani alocați pentru dezvoltare prin politica europeană de coeziune, în perioada 2021-2027.
Din partea Comisiei Europene va semna acordul doamna Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme, iar din partea României, Marcel Ioan Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența premierului  Nicolae Ciucă.

”Va fi cel de-al 18-lea astfel de acord încheiat la nivel european, și primul care are loc în teritoriu, astfel că suntem onorați că acest eveniment, cu o importanță covârșitoare pentru dezvoltarea României, are loc în Alba Iulia. Nu la Bruxelles, nu la București, ci la Alba Iulia! Mâine, 5 octombrie 2022, va avea loc un eveniment extraordinar de important, nu doar pentru municipiul nostru, ci pentru întreaga Românie.Aici unde se află și sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, cea care va avea rolul de Autoritate de Management pentru exercițiul financiar 2021-2027, odată aprobat și noul Program Operațional Regional. De aici va fi coordonată lansarea axelor de finanțare, evaluarea, contractarea și verificarea dosarelor depuse, precum și decontarea plăților. Iar noul Program Operațional Regional al Regiunii Centru, pentru perioada 2021-2027, prevede o alocare financiară de peste 1,15 miliarde euro, exclusiv din fonduri europene” spune  primarul Gabriel Pleșa.

”Planul Național de Redresare și Reziliență, principalul plan de reformă și investiții al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Valorificăm oportunitățile oferite de resursele europene atât prin exercițiul bugetar precedent, cât și prin noul cadru multianual. Mâine, vom face un pas decisiv prin semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Cele  peste 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia prin Politica de Coeziune vor însemna un salt uriaș pentru dezvoltarea României. Acesta va fi transpus în sprijin pentru o viață mai bună pentru cetățenii noștri, investiții în sănătate, în mediul de afaceti și pentru un mediu mai curat. Cu toții am înțeles că, în vremuri de criză, este important să investim în proiecte pentru viitor. Iar Guvernul României are voința politică și capacitatea instituțională să susțină concretizarea acestor proiecte. Îi felicit pe toți cei care și-au adus contribuția la finalizarea acestui demers și îmi exprim încrederea că vor duce la bun sfârșit obiectivele pe care le-am asumat, pentru a putea sa creăm aceste embleme de memorie pentru tot ceea ce au însemnat evenimentele din istoria îndepărtată și recentă a țării noastre. Vă mulțumesc și vă doresc succes! ” a transmis și  premierul Nicolae Ciucă.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share