Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a participat la, Târgoviște, la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României

img_0824Joi, 1 decembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a participat la, Târgoviște, la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României, ce s-au desfășurat în fața Monumentului Eroilor din Piața Tricolorului.

img_0705
   După săvărșirea slujbei de Te Deum, Înaltpreasfinția Sa a omagiat sacrificiul tuturor acelora care au făcut posibilă Marea Unire de la 1 decembrie 1918, precizând că Ziua Națională a României este o zi de preamărire a lui Dumnezeu, care a sprijinit neamul nostru în decursul istoriei sale, de aceea, ea trebuie să fie un moment de manifestare a unirii, a iubirii și a comuniunii, lăsând deoparte egoismul, ura și dezbinarea.Înaltul Ierarh a amintit și de pilda de unitate și de iubire, în duh evanghelic, a Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României, a cărui sărbătoare este imediat înaintea Zilei Naționale, ca un omagiu adus valorilor creștine care au plămădit cultura românească.

img_0708

In aceeasi zi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a hirotesit întru duhovnic, la Paraclisul Mitropolitan, pe Ierom. Chiril Aionei de la Schitul La Stejari, Ierom. Dosoftei Rotaru de la Mânăstirea Stelea din Târgoviște, Pr. Ionuț Valentin Preda de la Parohia Cornetu și Pr. Ion Lucian Andreescu de la Parohia Micloșani.

????????????????????????????????????

   Înaltpreasfinția Sa a evidențiat, în cuvântul său, necesitatea intensificării misiunii pastorale de la parohii și mânăstiri, precum și creșterea vieții duhovnicești, pentru aprofundarea valorilor evanghelice în societatea noastră și înnoirea chipului lumii noastre, astfel ca principiile creștine de viață să configureze cât mai profund chipul Mântuitorului Hristos în civilizația noastră.


BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share