06/12/2021

Începe Gala Blues-Jazz Kamo

Gala de Blues-Jazz Kamo care, în acest an, va ajunge la ediţia a XXX-a, aniversară, este cel mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara şi, după cel de la Sibiu, cel mai timpuriu festival de jazz din ţară.
După ce, timp de nouăsprezece ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”, după dispariţia dintre noi a acestui mare artist şi Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, sarcina de director artistic al Galei i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de 30 de ani, a lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band.
În semn de preţuire a lui Kamo, forurile judeţului şi municipiului au hotărît să denumească evenimentul, începînd cu ediţia a XX-a, Gala de Blues Jazz Kamo. Acest eveniment s-a dorit, de la început, o manifestare culturală euro-regională, aducînd pe scenă artişti valoroşi de jazz şi blues din Ungaria, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria. Pe parcurs, printre invitaţi s-au numărat muzicieni şi formaţii din Austria, Germania, Olanda, Suedia, S.U.A., Canada, Polonia şi Franţa.
De fiecare dată, sălile au fost pline, demonstrând apetenţa publicului timişorean pentru genurile muzicale de jazz şi blues, atât de iubite pe plan mondial.

Program:
10 noiembrie, ora 18

Kitchen Metaphysics (România)
Bega Blues Band (România)
Zsolt Bende Trio (Ungaria)

11 noiembrie, ora 18
James Kitchman First Day (Anglia/România)
Sorin Zlat Trio (România)
Leslie Wolf and The Groovemakers (România)

Director artistic: Johnny Bota
Prezentator: Florian Lungu
Design grafic: Mircea Bunea

�� Accesul la concert va fi permis până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală, în baza certificatului verde și cu purtarea măștii de protecție.

�� Prețul biletelor poate fi consultat aici: https://www.filarmonicabanatul.ro/index.php/contact

Distribuie acest articol Oficial Media
Share