Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Începe producția de echipamente militare la Mediaș

Pe 16 mai a avut loc o ceremonie solemnă  pentru a marca demararea investiției  companiei germane   Rheinmetall,  cu tradiție în domeniul apărării în compania românească Automecanica Mediaș – o contribuție valoroasă la cooperarea româno-germană în domeniul politicii de securitate.

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a lăudat valoarea creată astfel pentru România și transferul de tehnologie, iar directorul general Landsysteme, Dr. Bernhard, consideră investiția “a match made in Heaven” și le-a urat bun venit celor 120 de angajați, noii “Rheinmetalleri”.

De asemenea, produsele companiei, inclusiv vehiculul de luptă de infanterie Lynx și transportorul blindat HX, au fost prezentate. Lynx va fi din nou prezent în această săptămână la Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024 de la București.

 

”Investiția germană va însemna transfer de tehnologie pentru producerea echipamentelor militare la standard NATO, aici la Mediaș, dar și implementărea calității și rigorii germane în procesul de fabricație. Aici, la Automecanica, se realizează componente din oţel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, scări metalice interioare şi exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum şi proiectare personalizată şi producţie de piese şi componente din oţel, oţel inoxidabil şi aluminiu. Acestea completează gama de produse realizate de Rheinmetall, de aceea producția acestora va continua, în timp ce lucrătorii vor fi pregătiți pentru realizarea noilor produse. Rheinmetall este una dintre cele mai mari companii europene și globale care produce echipamente și tehnică militară de cea mai înaltă calitate. Prezența CEO-ului Rheinmetall Landsysteme GmbH, dr. Björn Bernhardt, îmi dă încredere că în cel mai scurt timp pe poarta fabricii din Mediaș vor pleca noi echipamente competitive, inclusiv pentru înzestrarea armatei române” a transmis ministrul economiei, Radu Oprea.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share