Informarea justitiabilului…la latitudinea presedintilor de instanta

Educatia justitiabilului cu privire la statutul magistratului, modul de adresare a unei petitii catre Inspectia Judiciara  si in ce conditii ar trebui sa fie  prioritara instantelor datorita numarului mare de petitii clasate si sanctiuni .

Image result for justitiabilul roman la instanta

In urma  raspunsului venit din partea  Inspectiei Judiciare cu privire la petitii, unele Curti de Apel, Tribunale si Judecatorii  conduc in ceea ce priveste  sanctiunile. Pentru intelegerea functionarii justitiei, a drepturilor justitiabilului din care rezulta reclamarea tendentioasa ori pe buna dreptate catre  Inspectia Judiciara, pentru respectul acordat actului de justitie  este nevoie de o gandire si implementare  a unei astfel de  educatii.

Monitoarele instalate pentru a  indica timpii procesului la care justitiabilii se uita cu nerabdare pot contine si informatii despre statutul magistratului,  ghidul petitionarului dar mai presus de orice ….informatia. Aceasta informatie lipseste cu desavarsire de pe holurile instantelor astfel  inregistrandu-se  un numar de petitii record clasate si instante fruntase in topul sanctiunilor.

Robert Williams

Citește mai multe pe news247worldpressuk.wordpress.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share