Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii dâmbovițeni

 Pe parcursul zilei de ieri, 16 decembrie, polițiștii de la rutieră au depistat în trafic în municipiul Moreni și localitatea Valea Voievozilor doi bărbați în vârstă de 52 și 62 de ani, în timp ce conduceau autovehicule, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, cei doi au prezentat alcolemii cu o valoare peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru prelevarea de probe biologice.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit în trafic, pentru control, pe strada 1 Decembrie din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani din comuna Petrești.

Polițiștii i-au solicitat șoferului să fie testat cu paratul etilotest, acesta refuzând. Astfel, cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, unde a refuzat prelevarea probelor.

Totodată, polițiștii de la Serviciul rutier au depistat, pe Calea Câmpulung din municipiul Târgoviște, un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul ar fi fost încredințat pentru a fi condus pe drumul public de către o femeie de 30 de ani.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în art 335 alin. (1) sau alin. (2) din Codul Penal

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share