Înscrierile pentru concursul de compoziție din cadrul Festivalului Internațional Remus Georgescu s-au încheiat

Sesiunea de înscrieri pentru concursul de compoziție al F𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶-𝗰𝗼𝗻𝗰𝘂𝗿𝘀 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗥𝗲𝗺𝘂𝘀 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲𝘀𝗰𝘂 s-a încheiat.
S-au înscris 135 de tineri compozitori din întreaga lume. Unii dintre ei sunt deja consacrați, cu lucrări cântate de filarmonici precum Filarmonica din New York, Tokio sau de cea din Viena, precum și de cele mai bune ansambluri dedicate interpretării muzicii noi precum Cvartetul Arditti, ansamblul Klangforum Wien sau Intercontemporaine. Cei care vor decide cei șase câștigători sunt: Francesco Filidei (IT), Diana Rotaru (RO), Gabriel Almași (RO), Gabriel Mălăncioiu (RO), Ovidiu-Florian Andriș (RO).
Cei șase câștigători vor fi invitați să scrie o nouă compoziție până în septembrie 2022, care va fi interpretată în premieră în cadrul ediției din acest an (16-28 octombrie).

Informații despre concurs și membrii juriului pot fi găsite aici: https://drive.google.com/file/d/16CGEUBxqTFA2njbFwsjOqGm9NWuMl-cK/view?fbclid=IwAR33HumLNnw0DkygQgVbZCbfiPpm9R0PummssE1urhOTqbk8ef0-QD1uIXE

Festivalul Internațional de Muzică Nouă Intrada, epicentrul muzicii contemporane, al explorărilor şi avangardei componistice şi interpretative, se va numi odată cu ediția a IX-a Festivalul-concurs internațional Remus Georgescu. Misiunea acestuia rămâne în continuare aceea de a promova muzica contemporană, prin valorificarea artiștilor și compozițiilor actuale, păstrând totodată vie amintirea maestrului Remus Georgescu, cel care a condus atât orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, cât și instituția pentru mai mulți ani.

Tema festivalului este „Ecouri”, inspirată după lucrarea omonimă a maestrului Remus Georgescu, și se va desfășura între 16-28 octombrie, la Sala Capitol. Festivalul va fi format din: concerte, prelegeri, o expoziție, un workshop de compoziție și un concurs de compoziție.

Curatorii artistici ai festivalului sunt Gabriel Almași și Gabriel Mălăncioiu, care au fost discipolii maestrului Remus Georgescu la cursurile de compoziție.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share