Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Insolventele se tin lant de mediul de afaceri: 7274 de firme au intrat in insolventa anul trecut

Stim deja faptul ca economia Romaniei in acest moment este intr-o situatie dificila, ceea ce genereaza noi provocari pentru antreprenorii romani. Ce inseamna asta? Tot mai multe firme intra in insolventa. Tu stii cati colaboratori din portofoliu au probleme financiare? Vezi raportul buletinul insolventei.

risco

Stiai ca acum poti afla rapid si sigur care sunt profesionistii intrati in insolventa? Daca activezi alertele buletinul insolventei, sistemul RisCo iti va furniza saptamanal prin intermediul mail-ului, lista cu firmele pentru care s-au realizat inregistrari noi in buletinul insolventei. Un alt avantaj consta in structurarea fisierului, astfel incat tu sa poti selecta categoria de interes: deschideri de proceduri, inchideri de proceduri sau alte proceduri.

Ce date gasesti? De la nume, adresa si CUI firma, pana la descrierea si numarul buletinului de insolventa si nu numai. Descarca lista si afla care sunt firmele pentru care au fost deschise proceduri de insolventa in ultimele 8 saptamani. Cati colaboratori si clienti pe care ii ai in portofoliu gasesti?

Potrivit datelor oficiale ONRC, numai anul trecut in perioada 01.01.2024 – 31.12.2024, numarul total al profesionistilor intrati in insolventa a ajuns la 7274. Comparativ cu aceeasi perioada anului anterior unde numarul profesionistilor intrati in insolventa a fost de 6650, identificam o crestere de 9.38%.

Anul trecut, comertul cu ridicata si cu amanuntul; repararea, constructiile si industria prelucratoare, au fost cele mai afectate sectoare de activitate, inregistrand cele mai mari cresteri in ceea ce priveste procedurile de insolventa.

Aceasta dinamica nu numai ca reflecta greutatile si instabilitatea financiara a mediului de afaceri, ci si nesiguranta in randul antreprenorilor romani generata de cresterea taxelor si impozitelor, fapt ce ii determina sa isi suspende activitatea din cauza obligatiilor consistente catre stat.

Avand in vedere cele de mai sus, analistii RisCo recomanda urmarirea evolutiei fiecarui client si parteneri de afaceri pentru a evita colaborarea cu o firma ce intampina probleme financiare si chiar de suspendare a activitatii.

Cum poti afla situatia in concret a portofoliului tau de clienti? Intri pe RisCo si accesezi raportul buletinul insolventei si afli inregistrarile privind declansarea sau derularea procedurilor de insolventa ale clientilor pe care ii ai in portofoliu.

Mai mult decat atat, raportul buletinul insolventei iti indica daca s-a declansat o procedura de insolventa pentru orice firma din Romania, oferind informatii despre statusul procedurii: daca a fost inchisa sau daca in prezent exista o procedura deschisa conform inregistrarilor oficiale.

Daca pentru firma de interes a fost declansata o procedura de insolventa, raportul iti prezinta atat etapele pe care le-a parcurs, impreuna cu detaliile aferente acestora, cat si etapa actuala.

De mentionat faptul ca, o firma poate avea inregistrari in buletinul insolventei, insa, acest lucru nu inseamna neaparat ca aceasta mai este in insolventa. De ce? Este posibil ca firma sa poata reusi sa se redreseze din punct de vedere financiar, iar etapele se vor incheia cu iesirea firmei din insolventa.

Acum este momentul tau sa fii mai precaut decat o faceai inainte. Acum este momentul sa prioritizezi controlul colaboratorilor tai. Nu semna contractul doar de dragul de a avea un client sau un partener de afaceri in plus daca acesta te va costa stabilitatea firmei.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share