Deținerea unei mașini poate fi o modalitate excelentă de a vă deplasa în oraș, dar poate fi și costisitoare. Între costul reparațiilor și înlocuirea pieselor, este important să vă faceți inspecția periodică a mașinii pentru a depista orice potențiale probleme și a evita să circulați cu ITP-ul expirat. De aceea, este important să știți când este momentul potrivit pentru a obține o inspecție tehnică periodică a mașinii. Iată câțiva factori care ar trebui luați în considerare.
De ce aveți nevoie de o inspecție tehnică periodică?
Inspecția tehnică periodică a autovehiculului este o parte esențială a întreținerii vehiculului personal. Aceasta se asigură că toate sistemele principale ale mașinii funcționează corect și că orice reparație sau lucrare de întreținere sau modificare a fost efectuată corect. De asemenea, vă permite să detectați din timp eventualele probleme, astfel încât acestea să poată fi remediate înainte de a deveni grave. În același timp, o stație ITP vă oferă posibilitatea de a efectua în condiții de siguranță inspecția tehnică periodică pentru prelungirea ITP-ului.
Dacă există probleme semnificative la sistemul mecanic sau electric al vehiculului, este important să le remediați cât mai curând posibil. În plus, efectuarea unui itp constanta vă va ajuta să depistați din timp eventualele probleme de siguranță, astfel încât acestea să nu ducă la probleme mai mari pe parcurs.
Cât de des ar trebui efectuată inspecția tehnică periodică?
Inspecția tehnică periodică a mașinii este o procedură de întreținere de rutină obligatorie care ar trebui efectuată la fiecare mașină, într-un anumit interval de timp. O inspecție tehnică periodică a mașinii include o examinare vizuală a sistemelor mecanice, electrice și de emisii ale vehiculului pentru a se asigura că acestea sunt în stare bună de funcționare. De asemenea, poate include teste pentru elemente de siguranță, cum ar fi airbagurile și anvelopele.
Efectuarea ITP-ului se face la un interval de doi ani pentru vehiculele cu o vechime de până în 12 ani. Pentru mașinile mai vechi de 12 ani, ITP-ul se va realiza anual. În cazul mașinilor noi, primul ITP se va efectua la 3 ani de la data primei înmatriculări. Prin inspecția periodică, vă puteți asigura că mașina funcționează fără probleme, ceea ce nu numai că vă protejează, ci și vă menține în siguranță și condiții de legalitate pe șosea, evitând să circulați cu un itp expirat.
Ce se întâmplă în timpul unei inspecții tehnice periodice?
Inspecția tehnică periodică a autovehiculului este o verificare a faptului că autovehiculul trebuie să respecte cerințele impuse de legislația actuală, pentru a circula pe drumurile publice. În timpul inspecției într-o stație ITP, un mecanic va verifica dacă există semne de probleme la motorul, transmisia, frânele, anvelopele, suspensia, farurile, instalația electrică, noxe și alte sisteme mecanice ale mașinii. De asemenea, va inspecta starea generală a vehiculului pentru a se asigura că este în stare bună de funcționare și va elibera documentele autovehiculului, conform cărora mașina a trecut ITP-ul.
În cazul în care nu doriți să circulați cu un ITP expirat, este recomandat să efectuați o programare ITP din timp, ținând cont desigur de vechimea tipului de autoturism condus. Nu numai că efectuarea inspecției tehnice la timp va avea un impact major asupra siguranței persoanei aflate la volan, dar vă poate scuti și de alte probleme, precum suspendarea plăcuțelor de înmatriculare și amenzi costisitoare.
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Dragostea nu înseamnă doar atracție fizică. Dacă Pacea nu vine niciodată, nu merită să continui
Ia-ți timp în fiecare zi pentru a-ți asculta corpul
Povestea unui medic care s-a vindecat de cancer. Legătura dintre cancer și stres
Doi medici vorbesc despre tratarea cancerului cu Zeolit – Un mineral cu o formulă unică de eliminare a metalelor grele din organism
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Lazarev: Comportamentul imoral al soților nu oferă nicio șansă pentru păstrarea familiei
Dragostea nu înseamnă doar atracție fizică. Dacă Pacea nu vine niciodată, nu merită să continui
Profesorul Valeriu-Augustin Stoian, de la Facultatea de Construcții a UPT, omagiat la împlinirea vârstei de 75 de ani și peste 50 de ani de activitate didactică