Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Inspectia Tehnica Periodica – Cât de des ar trebui să faceți o inspecție tehnică periodică pentru a nu circula cu ITP expirat?

Deținerea unei mașini poate fi o modalitate excelentă de a vă deplasa în oraș, dar poate fi și costisitoare. Între costul reparațiilor și înlocuirea pieselor, este important să vă faceți inspecția periodică a mașinii pentru a depista orice potențiale probleme și a evita să circulați cu ITP-ul expirat. De aceea, este important să știți când este momentul potrivit pentru a obține o inspecție tehnică periodică a mașinii. Iată câțiva factori care ar trebui luați în considerare.

Inspectia Tehnica Periodica

De ce aveți nevoie de o inspecție tehnică periodică?

Inspecția tehnică periodică a autovehiculului este o parte esențială a întreținerii vehiculului personal. Aceasta se asigură că toate sistemele principale ale mașinii funcționează corect și că orice reparație sau lucrare de întreținere sau modificare a fost efectuată corect. De asemenea, vă permite să detectați din timp eventualele probleme, astfel încât acestea să poată fi remediate înainte de a deveni grave. În același timp, o stație ITP vă oferă posibilitatea de a efectua în condiții de siguranță inspecția tehnică periodică pentru prelungirea ITP-ului.

Dacă există probleme semnificative la sistemul mecanic sau electric al vehiculului, este important să le remediați cât mai curând posibil. În plus, efectuarea unui itp constanta vă va ajuta să depistați din timp eventualele probleme de siguranță, astfel încât acestea să nu ducă la probleme mai mari pe parcurs.

Cât de des ar trebui efectuată inspecția tehnică periodică?

Inspecția tehnică periodică a mașinii este o procedură de întreținere de rutină obligatorie care ar trebui efectuată la fiecare mașină, într-un anumit interval de timp. O inspecție tehnică periodică a mașinii include o examinare vizuală a sistemelor mecanice, electrice și de emisii ale vehiculului pentru a se asigura că acestea sunt în stare bună de funcționare. De asemenea, poate include teste pentru elemente de siguranță, cum ar fi airbagurile și anvelopele.

Efectuarea ITP-ului se face la un interval de doi ani pentru vehiculele cu o vechime de până în 12 ani. Pentru mașinile mai vechi de 12 ani, ITP-ul se va realiza anual. În cazul mașinilor noi, primul ITP se va efectua la 3 ani de la data primei înmatriculări. Prin inspecția periodică, vă puteți asigura că mașina funcționează fără probleme, ceea ce nu numai că vă protejează, ci și vă menține în siguranță și condiții de legalitate pe șosea, evitând să circulați cu un itp expirat.

Ce se întâmplă în timpul unei inspecții tehnice periodice?

Inspecția tehnică periodică a autovehiculului este o verificare a faptului că autovehiculul trebuie să respecte cerințele impuse de legislația actuală, pentru a circula pe drumurile publice. În timpul inspecției într-o stație ITP, un mecanic va verifica dacă există semne de probleme la motorul, transmisia, frânele, anvelopele, suspensia, farurile, instalația electrică, noxe și alte sisteme mecanice ale mașinii. De asemenea, va inspecta starea generală a vehiculului pentru a se asigura că este în stare bună de funcționare și va elibera documentele autovehiculului, conform cărora mașina a trecut ITP-ul.

În cazul în care nu doriți să circulați cu un ITP expirat, este recomandat să efectuați o programare ITP din timp, ținând cont desigur de vechimea tipului de autoturism condus. Nu numai că efectuarea inspecției tehnice la timp va avea un impact major asupra siguranței persoanei aflate la volan, dar vă poate scuti și de alte probleme, precum suspendarea plăcuțelor de înmatriculare și amenzi costisitoare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share