Institutul Național de Statistică organizează o cercetare postrecensământ în perioada 8-19 august 2022

Recensământul Populației și Locuințelor 2021

Cercetare statistică postrecensământ – august 2022 

Conform art. 11 alin. (1) din OUG nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, pentru verificarea calităţii informaţiilor înregistrate la recensământ, Institutul Național de Statistică organizează o cercetare postrecensământ în perioada 8-19 august 2022.

Prin colectarea informațiilor în cadrul acestei cercetări, personalul RPL va compara răspunsurile primite la recenzarea propriu-zisă și recenzarea postrecensământ, determinând astfel frecvența și mărimea erorilor, înregistrările dublate și posibile neconcordanțe preliminare în cadrul procesului de validare a datelor.

Oficial Media - Institutul Național de Statistică organizează o cercetare postrecensământ în perioada 8-19 august 2022
Oficial Media – Institutul Național de Statistică organizează o cercetare postrecensământ în perioada 8-19 august 2022

Cercetarea postrecensământ cuprinde un eșantion de locuințe, iar colectarea informațiilor se realizează similar cu recenzarea propriu-zisă, prin intermediul a 21 de recenzori selectați, instruiți și legitimați de către Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița, care se deplasează la locuințele selectate și înregistrează datele pe un terminal informatic (tabletă).

La nivelul județului Dâmbovița, cercetarea statistică se va desfășura în două sectoare, respectiv un sector din municipiul Târgovișteși unul din localitatea Hulubești. Sectorul din municipiul Târgoviște cuprinde zona aferentă străzilor: Calea Câmpulung, Alexandru Vlahuță, Lt. Pârvan Popescu, Ana Ipătescu, Mihai Eminescu, Mr. Brezișeanu Eugen, Poet Grigore Alexandrescu, Revoluției, Seimeni și blocurile D1,D2,D3 și B1,B2 de pe Bulevardul Libertății, în timp ce în cazul comunei Hulubești un sector din  satele Hulubești și Măgura.

Pe această cale, dorim să mulțumim tuturor cetățenilor care s-au recenzat și au furnizat informații în cadrul acestui recensământ și recenzorilor angajați pentru colectarea datelor pentru această cercetare. Îndemnăm cetățenii care sunt rezidenți în sectoarele alocate acestei cercetări să fie deschiși pentru colaborarea cu recenzorii, în vederea comunicării tuturor informațiilor solicitate. Gradul de încredere în datele colectate la recensământul din acest an depind de această anchetă statistică. Facem precizarea că, participarea este obligatorie pentru toate persoanele care fac obiectul recenzării.

Mai multe informații în timp real despre cercetarea postrecensământ pot fi urmărite cu ușurință pe site-ul oficial RPL 2021: https://www.recensamantromania.ro/ și pe site-ul DJS Dâmbovița https://dambovita.insse.ro/

 

Director executiv,

Elena Brezeanu

 

Comunicat de presă Direcţia Judeţeană de Statistică Dâmboviţa

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share