17/06/2021

Întâlnirea ministrului Sănătății cu prefectul județului Timiș

Ministrul Sănătății, doamna Ioana Mihăilă, a avut, astăzi, la Palatul Administrativ din Timișoara, o întâlnire cu prefectul județului Timiș, domnul Zoltan Nemeth, președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Alin Nica, primarul municipiului Timișoara, domnul Dominic Samuel Fritz și cu reprezentanții spitalelor din mun. Timișoara, a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara și a  Direcției de Sănătate Publică Timiș.

În debutul întâlnirii, ministrul Sănătății a punctat faptul că sistemul medical din Timișoara este un exemplu pentru modul în care a fost gestionată pandemia, inclusiv pentru desfășurarea campaniei de vaccinare.

Totodată, ministrul Sănătății a cerut reprezentanților sistemului medical din Timișoara să comunice problemele cu care se confruntă.

În cadrul întâlnirii s-au discuat probleme și posibile soluții în sistemul medical cum ar fi:

–    Situația decontării concediilor medicale de către CJAS către angajatori și necesitatea suplimentării fondurilor pentru investigații medicale decontate.

–    Utilitatea unei eventuale ierahizări a spitalelor în funcție de performanța acestora și respectiv a salarizării personulului în funcție de performanță.

–    Situația angajaților din sistemul medical pe perioadă determinată.

–    Necesitatea contractării medicilor de igienă în unitățile medicale pentru a crește prevenția, inclusiv cu privire la infecțiile nosocomiale.

–    Accesibilitatea la sănătate a pacienților din mediului rural.

Ministrul Sănătății a afirmat că unele probleme ridicate pot fi rezolvate rapid, însă altele necesită mai mult timp pentru a putea avea o finalitate.

În acest context, ministrul Sănătății a afirmat că multe dintre  solicitări, vor putea fi rezolvate cu ajutorul finantărilor europene, care urmează să fie alocate României și cu continua colaborare dintre toți cei implicați.

În ceea ce privește problema personalului medical angajat pe durată determinată, ministrul Sănătății a anunțat că au fost deblocate concursurile pe posturi, astfel încât cadrele medicale vor putea participa la aceste concursuri pentru angajarea definitivă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share